вівторок, 06 березня 2012 16:05

У "газових" переговорах важливішим буде бізнес, а не політика - експерт

У "газових" переговорах важливішим буде бізнес, а не політика - експерт

Обрання Володимира Путіна президентом Росії означатиме для економіки країни стабільний розвиток, прогнозованість та можливість більшого залучення інвестицій.

Таку думку висловив керівник економічних програм фонду "Єдиний світ" Всеволод Степанюк у ефірі Першого ділового каналу.

"Росія має гігантські золотовалютні резерви. Якщо їх нормально застосувати, то вистачить на всі (передвиборчі) обіцянки. Але за останніми фондовими індексами ми бачимо, що до Росії повертаються інвестори, які переводили гроші перед виборами. Тому, думаю, інвестиційна складова буде значна", - сказав він.

Зазначимо, що обсяг міжнародних резервів РФ станом на 17 лютого становив $504,4 проти $509,1 млрд на 10 лютого. Для порівняння, золотовалютні резерви України на 1 березня 2012 року становили $31 млрд 048,6 млн, що на $316,2 млн, або 1% менше, ніж на кінець січня 2011 року.

Фахівець відкинув ефективність досягнення економічного розстання в Росії шляхом лібералізації.

"У бідній країні класична ліберальна демократія у принципі неможлива. Якщо втілювати ліберальні цінності в бідній країні, то це гарантована дестабілізація цієї країни та її підпорядкування більш потужним, які друкують гроші", - вважає Степанюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У лютому найбільше подорожчали фрукти, сало та риба - Держстат

"Не потрібно забувати: коли Україна скорочує всі соціальні виплати, то Путін в умовах першого року кризи їх удвічі підвищив. Це формує внутрішній ринок. А саме внутрішній ринок формує середній клас", - додав експерт.

Крім того, за його словами, підсумок переговорів між Україною та Росією щодо зниження ціни на газ залежатиме від бізнесу.

"Я не пов"язую абсолютно з політичною складовою те, що Україна досі не домовилася з Росією по газу. Вважаю, що там більше бізнес-інтереси як українських еліт, так і російських. Просто два великих бізнеси не можуть із собою домовитися", - зазначив Степанюк.

Зараз ви читаєте новину «У "газових" переговорах важливішим буде бізнес, а не політика - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути