пʼятниця, 11 грудня 2020 13:57

У Європі банк випустив першу стабільну криптовалюту

У Європі банк випустив першу стабільну криптовалюту
Розробники фінансових додатків можуть використовувати стейблкойн для оперативних платежів. Фото: pixabay

Про запуск у мережі Stellar нового стейблкойна EURB повідомив один найстаріших європейських банків Bankhaus von der Heydt - BVDH.

Ціна активу прив'язана до курсу євро, пише Cointelegraph.

Стейблкойн EURB – перша стабільна криптовалюта, яку випустив банк. Під час запуску цифрової валюти банк співпрацював із компанією Bitbond, яка займається токенізацією активів. Представники установи повідомили, що актив повністю регулюється. Вільного доступу до торгівлі стейблкойном на криптовалютних біржах не буде через вимоги щодо ідентифікації користувачів та низки норм самого регулятора. Для того, щоб купити EURB, клієнт повинен відкрити депозит на ескроу-рахунок у банку BVDH.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Криптовалюта подорожчала: скільки отримали ті, хто заробляє в біткоїнах

Розробники фінансових додатків можуть використовувати стейблкойн для оперативних платежів. Завдяки Bitbond банк зберігає за собою повний контроль над EURB, до його обов'язків належатиме випуск і знищення монет.

"Ми співпрацюємо з Bitbond та Stellar саме через спрощення процедури випуску та управління активами, що функціонують на основі блокчейну Stellar", – зазначив директор BVDH Філіпп Доппельхаммер.

За його словами, головною метою під час випуску EURB було використання стейблкойна для здійснення міжнародних платежів клієнтами компанії SatoshiPay. Також цей актив може зацікавити й інші банки.

"Банкам не зручно працювати зі стейблкойнами, як, наприклад, Tether чи USDC, оскільки є ризики втручання сторонніми компаніями. Останні надають перевагу цифровим активам банків, що також стосується й інституційних інвесторів", - наголосив генеральний директор Bitbond Радослав Альбрехт.

Кредитну карту з кешбеком у біткоїнах випускає компанія Visa спільно зі стартапом BlockFi. Про це пише Liga з посиланням на Bloomberg. Власники Bitcoin Rewards Credit Card отримуватимуть повернення коштів у криптовалюті в розмірі 1,5% від суми покупки.

Зараз ви читаєте новину «У Європі банк випустив першу стабільну криптовалюту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути