Ексклюзиви
середа, 07 вересня 2016 17:13

У бізнес на дизайнерських дровах вкладають мільйон гривень

У бізнес на дизайнерських дровах вкладають мільйон гривень
facebook.com

Торгові мережі краще ідуть на співпрацю з малим та середнім бізнесом, якщо мова йде про унікальний товар. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів співзасновник компанії "Дрова бобра" Сергій Довгопол.

"Спершу спробували продавати дрова тільки в одній мережі. Ринку не знали - хто буде купувати й скільки потрібно виробляти продукції. Вивчили попит. До травня зайшли практично в усі мережі. Це не тільки супермаркети, але й спеціалізовані магазини, наприклад, алкоголю. Торгові мережі погоджувалися на співпрацю, бо товар оригінальний. В Україні ніхто більше не робить дизайнерських дров", – розповідає Сергій Довгопол.

Дизайнерські дрова шліфують вручну. Ними оформлюють інтер'єр.

"Звичайні дрова брудні і там виглядають неестетично. Орієнтувалися на те, що це дрова для дизайнерів, нішевий продукт. Згодом з'ясували, що люди ними дійсно розпалюють вогнища й каміни. В одному з супермаркетів на виїзді з Києва дизайнерські дрова мають найвищі продажі", – каже другий засновник компанії Андрій Лелюк.

На запуск виробництва, розробку дизайну, покупку першої партії сировини потрібно близько мільйона гривень. Виробництво запустили торік. Деревину купують у лісгоспах.

"Займаємо всю нішу - від елітних дров, пеньків до дешевших варіантів. Найдешевше коштують звичайні дрова в сітці. Довго шукали, хто б міг виробляти хорошу сітку, щоб не рвалась", – каже Довгопол.

За його словами, пакування товару часто має вирішальне значення.

"Вигадали зручну упаковку в формі трикутника. На неї маємо патент. З неї нічого не сиплеться, тому зручно транспортувати. Коли одній з мереж вищого цінового класу запропонували деревину в коробці, там вирішили відмовитися від дровах в сітці. Сказали, це більше відповідає потребам їхніх покупців. Проте коробки були не універсальні. Люди хотіли відкрити і надривали їх. Вирішили обв'язувати дрова спеціальним чином. Почали виставляти в супермаркетах стійки, де покупці могли б побачити, взяти товар в руки", – пояснює Сергій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "За день продавав 5 тисяч акваріумних риб"

Нагадаємо, українці частіше купують в інтернеті готовий бізнес, устаткування і бізнес-моделі.

Зараз ви читаєте новину «У бізнес на дизайнерських дровах вкладають мільйон гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути