вівторок, 06 листопада 2012 14:17

У Азарова знайшли "надійний запобіжник" відтоку мільярдів на Кіпр

У Азарова знайшли "надійний запобіжник" відтоку мільярдів на Кіпр
Кабмін схвалив проект Конвенції між урядом України і урядом Республіки Кіпр. Фото: londred.com

Кабінет міністрів 5 листопада схвалив проект Конвенції між урядом України і урядом Республіки Кіпр про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи.

Як повідомила прес-служба Кабміну, підписати відповідні документи уповноважено міністра закордонних справ Костянтина Грищенка.

Наразі в цій сфері правого регулювання діє угода, яка дісталася Україні "у спадщину": між урядом СРСР та урядом Республіки Кіпр про уникнення подвійного оподаткування доходів і майна.

За роки незалежності так і не було підписано двосторонніх угод між Україною та Республікою Кіпр з цього питання.

"Конвенція суттєво змінить ситуацію і має стати на перепоні цього офшорного витоку. Документ покликаний стати надійним запобіжником як щодо ухилення від сплати податків, так і уникнення подвійного оподаткування. Також передбачається, що підписання Концепції сприятиме взаємному зменшенню податкових перешкод для закордонних інвестицій і торгівлі", - зазначили в українському уряді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З України за роки незалежності вивели в офшори $167 мільярдів

Кабмін запевнив, що внаслідок підписання документа підприємці обох країн отримають гарантії, що прибутки, одержані від підприємницької діяльності на території іншої країни, не підлягатимуть подвійному оподаткуванню.

"Конвенція також гарантує, що підприємці однієї держави будуть оподатковуватись в іншій державі за тих же умов, що й підприємці іншої держави. Таким чином створюються додаткові умови для поглиблення українсько-кіпрських економічних відносин", - зазначено в повідомленні Кабміну.

Зараз ви читаєте новину «У Азарова знайшли "надійний запобіжник" відтоку мільярдів на Кіпр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути