вівторок, 22 січня 2013 14:57

В Азарова розповіли про щедрі соцвиплати і зарплати бюджетників

В Азарова розповіли про щедрі соцвиплати і зарплати бюджетників
Фото: pon.kr.ua

Заяви про те, що нібито у державному бюджеті на 2013 рік немає належного фінансування соціальних зобов'язань держави, зарплат бюджетникам - безпідставні.

Про це заявила прес-служба Кабінету міністрів.

"Перш за все варто зазначити, що незважаючи на несприятливі зовнішні умови - погіршення економічного становища у світі, а також сповільнення розвитку вітчизняної економіки, для уряду України завжди головними пріоритетами бюджетної політики залишатимуться зростання соціальних гарантій та покращення соціального захисту громадян. Отже, цьогорічним бюджетом передбачено зростання соціальних стандартів, а головне - закладені ресурси для їх належного фінансування. Варто також згадати, що урядом у минулому році у повному обсязі були профінансовані соціальні ініціативи президента України. Тому говорити про те, що уряд не опікується соціальною політикою безпідставно", - наголосили в Кабміні.

Уряд нагадав, що у Законі України "Про Державний бюджет України на 2013 рік" мінімальну заробітну плату встановлено у розмірі: з 1 січня - 1147 грн, з 1 грудня - 1218 грн (приріст середньорічного показника (1153 грн.) до попереднього року (1098 грн.) становитиме 5%).

"Також у 2013 році на 6,5 % передбачено підвищення посадового окладу працівника І тарифного розряду Єдиної тарифної сітки з метою зменшення грошового розриву між цим показником та мінімальною заробітною платою", - сказано у повідомленні.

Таким чином, з урахуванням росту цих показників в державному бюджеті 2013 року видатки на оплату праці працівників бюджетної сфери та грошове забезпечення військовослужбовців збільшено на 9,8 млрд грн, запевнили в Кабміні.

Урядовці переконують, що на кінець 2013 року, порівняно з аналогічним періодом 2012 року, мінімальна заробітна плата та прожитковий мінімум зростуть на 7,4%, при індексі споживчих цін 4,8%.

"У бюджеті 2013 року передбачені соціальні видатки на рівні 61,5 млрд грн. З них, зокрема: допомоги сім'ям з дітьми - 40,1 млрд грн; надання пільг та житлових субсидій населенню 10,3 млрд грн; соціальний захист чорнобильців - 2,6 млрд грн; стипендії - 8 млрд грн", - уточнили в Кабміні.

Зараз ви читаєте новину «В Азарова розповіли про щедрі соцвиплати і зарплати бюджетників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути