четвер, 27 вересня 2012 14:18

В Азарова кажуть, що ЄБРР вже готовий дати гроші на "трубу"

В Азарова кажуть, що ЄБРР вже готовий дати гроші на "трубу"
Микола Азаров: Україна може прискорити економічне зростання за рахунок збільшення притоку інвестицій. Фото: kmu.gov.ua

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) готовий надати Україні кредит на модернізацію газопроводу Уренгой - Помари - Ужгород.

Як повідомляє прес-служба Кабінету міністрів, про це заявив керівник делегації Ради директорів ЄБРР Джорджіо Леччезі під час зустрічі з прем'єр-міністром Миколою Азаровим у четвер.

"Україна зацікавлена у модернізації своїх газопроводів, банк з радістю надасть допомогу українському Уряду для вирішення цього питання", - сказав Леччезі.

Водночас він привітав Азарова з тим, що Україна у світовому рейтингу конкурентоспроможності піднялася з 82-го на 73-те місце.

"Я хочу привітати Вас з досягненням гарного результату, який відображений у звіті щодо світової конкурентоспроможності, в якому Україна піднялася з 82-го місця на 73-те - це нелегке завдання в нинішніх умовах. Це результат тих важливих реформ, які зараз відбуваються в Україні", - зазначив представник ЄБРР.

Він запевнив, що Україна залишається одним із ключових партнерів банку.

У свою чергу Азаров зазначив, що за всі роки співпраці України з ЄБРР було реалізовано майже 300 спільних проектів на суму близько 7,5 млрд євро.

Глава уряду додав, що до кінця поточного року планується завершити підготовку та підписати кредитні угоди щодо модернізації та реконструкції магістрального газопроводу Уренгой - Помари - Ужгород, реалізації проекту з підвищення безпеки на атомних станціях, а також будівництва ЛЕП потужністю 350 кВ Новоодеськ - Харцизьк. ТЕО цих проектів вже завершено.

"Ми можемо прискорити наше економічне зростання за рахунок збільшення притоку інвестицій, реалізації інфраструктурних проектів та залучення кредитних ресурсів, а тому співпраця з Європейським банком реконструкції та розвитку для нас надзвичайно важлива", - підсумував Азаров.

оводу Уренгой - Помари - Ужгород.

Про це заявив керівник делегації Ради директорів ЄБРР Джорджіо Леччезі під час зустрічі з Прем'єр-міністром Миколою Азаровим у четвер.

"Україна зацікавлена у модернізації своїх газопроводів, банк з радістю надасть допомогу українському Уряду для вирішення цього питання", - сказав Джорджіо Леччезі.

Водночас він привітав Миколу Азарова з тим, що Україна у світовому рейтингу конкурентоспроможності піднялася з 82-го на 73-те місце. "Я хочу привітати Вас з досягненням гарного результату, який відображений у звіті щодо світової конкурентоспроможності, в якому Україна піднялася з 82-го місця на 73-те - це нелегке завдання в нинішніх умовах. Це результат тих важливих реформ, які зараз відбуваються в Україні", - зазначив представник ЄБРР.

Він запевнив, що Україна залишається одним із ключових партнерів банку.

У свою чергу Микола Азаров зазначив, що за всі роки співпраці України з ЄБРР було реалізовано майже 300 спільних проектів на суму близько 7,5 млрд. євро.

Глава Уряду додав, що до кінця поточного року планується завершити підготовку та підписати кредитні угоди щодо модернізації та реконструкції магістрального газопроводу Уренгой - Помари - Ужгород, реалізації проекту з підвищення безпеки на атомних станціях, а також будівництва ЛЕП потужністю 350 кВ Новоодеськ - Харцизьк. ТЕО цих проектів вже завершено.

"Ми можемо прискорити наше економічне зростання за рахунок збільшення притоку інвестицій, реалізації інфраструктурних проектів та залучення кредитних ресурсів, а тому співпраця з Європейським банком реконструкції та розвитку для нас надзвичайно важлива", - підсумував Микола Азаров.

Зараз ви читаєте новину «В Азарова кажуть, що ЄБРР вже готовий дати гроші на "трубу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути