четвер, 11 серпня 2011 16:39

У Януковича все ще впевнені, що ВВП України зростатиме

У Януковича все ще впевнені, що ВВП України зростатиме

Рівень зростання ВВП України до кінця 2011 року становитиме 4,7-4,8%.

Про це заявила на брифінгу перший заступник глави Адміністрації президента Ірина Акімова.

"Зростання економіки Україні досить істотне, за півроку зростання ВВП становило 4,4%, промислове виробництво зросло на 8,7%, почав поступово відновлюватися обсяг внутрішніх інвестицій, що дає можливість при реалістичному прогнозі очікувати рівень зростання ВВП до кінця року 4,7-4,8%, що на загальному тлі, на тлі інших країн виглядає досить переконливо - це цілком серйозна цифра, що заслуговує поваги", - сказала вона.

За словами Акімової, розпочаті кроки з дерегуляції зіграють свою роль і буде відкладений позитивний ефект, який розпочнеться наприкінці другого півріччя і в основному дасть про себе знати в 2012 році.

Крім того, вона повідомила, що президент Віктор Янукович доручив прем'єр-міністру Миколі Азарову та голові НБУ Сергію Арбузову акцентувати увагу на постійному моніторингу ситуації на фінансових ринках.

За словами Акімової, глава держави ставить завдання НБУ забезпечити проведення скоординованої політики, яка повинна бути спрямована на забезпечення економічного зростання України. У зв'язку з цим, НБУ потрібно відпрацювати питання, орієнтовані на посилення кредитних операцій комерційними банками, так як джерела зростання повинні базуватися на надійній підставі кредитів, тому це завдання особливо актуальне в умовах можливості зовнішніх ризиків.

Зараз ви читаєте новину «У Януковича все ще впевнені, що ВВП України зростатиме». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути