субота, 09 лютого 2019 22:00

Три європейські країни вклали в Донбас $14 млн

Три європейські країни вклали в Донбас $14 млн
В Донбас вклали кошти країни ЄС. Фото: Кореспондент

Уряди Данії, Швеції і Швейцарії до 2022 року виділять жителям Донбасу 14 млн доларів в рамках програми ООН по відновленню і розвитку миру.

Найбільше дасть Данія (9 млн 45 тис. доларів США). Швеція виділить 3 млн доларів США, а Швейцарія 2 млн доларів, повідомляє Настоящее время.

В ООН розраховують, що гроші "дадуть змогу розпочати пошук шляхів для вирішення ключових проблем в Донецькій і Луганській областях" на підконтрольних українському уряду територіях. Вони забезпечать ефективне управління регіоном і поліпшать доступ місцевих жителів до структур правосуддя, підвищать безпеку життя людей в регіоні та поліпшать охорону навколишнього середовища. Також гроші повинні сприяти "соціальній згуртованості" на сході України і допоможуть провести реформи децентралізації та охорони здоров'я в Донецькій і Луганській областях.

Програму реалізують чотири агентства ООН Програма розвитку ООН (ПРООН), ООН Жінки, Фонд народонаселення ООН та Продовольча і сільськогосподарська організація.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Матіос пропонує перевірити весь Донбас на поліграфі

У документі ООН сказано, що конфлікт на сході України триває вже п'ятий рік, і цивільне населення зазнало значних втрат: з 2014 року загинуло 3300 чоловіків, жінок і дітей, отримали поранення близько 9000 мирних жителів. Понад півтора мільйона осіб стали внутрішньо переміщеними особами, а ті, хто до сих пір живуть в постраждалих від конфлікту районах, стикаються з різними проблемами.

Зараз ви читаєте новину «Три європейські країни вклали в Донбас $14 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути