вівторок, 24 грудня 2019 06:30

Транзит газу охороняє від повномасштабної військової агресії Росії - Вітренко

Транзит газу охороняє від повномасштабної військової агресії Росії - Вітренко
Вітренко розповів про транзит газу з РФ. Фото: РБК

На газових переговорах із Росією Україна займає конструктивну позицію та враховує не лише свої економічні інтереси, але й дбає про зовнішньополітичне реноме держави та геополітичні перспективи.

"У цих газових переговорах ми не дамо повторити помилки 2009 року та обдурити українців знову", - написав в фейсбуці виконавчий директор компанії "Нафтогаз Україна" Юрій Вітренко.

Вітренко наголосив на конструктивній позиції України та готовності забезпечити транзит російського газу до Європи. "Добре розуміємо, що для наших європейських партнерів питання транзиту є важливим. Насправді це не менш важливо і для самих українців, адже йдеться про нашу міжнародну репутацію. Від цього також залежить підтримка України нашими партнерами", - пояснив керівник "Нафтогазу".

За словами Вітренка, Україна на момент початку переговорів опинилася перед реальною перспективою втратити транзит своєю територією. "І тут варто розуміти, що транзит газу для України — це не лише питання надходжень до бюджету. Транзит газу — це також і безпекове питання. Коли Україна забезпечує транзит газу до Європи, Європа має більшу зацікавленість у тому, щоб захищати інтереси України на міжнародній арені. Можливо, комусь це здається перебільшенням, але транзит газу також є запобіжником від повномасштабної військової агресії Російської Федерації", - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П'ять українських компаній підписали контракт із Газпромом

Україна оприлюднила протокол зустрічі представників Європейського Союзу, України та Росії щодо газу. Протокол містить пакетні домовленості, які включають продовження транзиту газу протягом 5 років та врегулювання судових претензій між сторонами.

Зараз ви читаєте новину «Транзит газу охороняє від повномасштабної військової агресії Росії - Вітренко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути