понеділок, 09 листопада 2020 10:49

Транспортний податок можуть розширити: хто тепер сплачуватиме і скільки

Транспортний податок можуть розширити: хто тепер сплачуватиме і скільки
Перелік автомобілів, які підлягають оподаткуванню, скоротився майже в 1,5 рази. Фото: pexels.com

Кабінет міністрів пропонує змінити правила нарахування транспортного податку.

Зараз податок у розмірі 25 тис. грн платять власники машин віком до 5 років і ціною від 375 мінімалок - трохи більше 1,8 млн грн. Цю цифру хочуть знизити до 200 мінімалок - 1 млн грн.

Відповідне нововведення передбачено в законопроєкті №4104, повідомляє Obozrevatel.

Якщо раніше транспортний податок платили залежно від об'єму двигуна, зараз методику ускладнили. За старими правилами, наступного року мінімальна ціна, за якої потрібно платити податок, становила б 2,2 млн грн. За новими – 1,2 млн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт пояснив, чому дорожчає пальне на заправках

Мінекономіки до 1 лютого опублікує на сайті список машин, за які доведеться платити додатково. Також чиновники розробили спеціальний калькулятор, який дозволяє розрахувати вартість машини.

У Міністерстві зазначають, що після збільшення розміру мінімальної зарплати цього року перелік автомобілів, які підлягають оподаткуванню, скоротився майже в 1,5 разу порівняно з 2019-м.

Платники податків звільняються від відповідальності в разі, якщо з якоїсь причини не отримали "лист". Але податківці мають право нарахувати несплачену суму протягом 3 років. Так, якщо не заплатили цього року через неуважних податківців, цілком можливо, що наступного доведеться платити в подвійному розмірі, кажуть експерти.

Кабінет міністрів погодив проєкт постанови, яка дозволяє притягувати до відповідальності власників номерів із європейською реєстрацією. Перший штраф становить 8,5 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Транспортний податок можуть розширити: хто тепер сплачуватиме і скільки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути