пʼятниця, 30 червня 2017 12:16

Трамп планує експортувати в Україну мільйони тонн вугілля

Трамп планує експортувати в Україну мільйони тонн вугілля
Президент США Дональд Трамп готовий продавати Україні мільйони тонн вугілля Фото: pravda.com

Президент США Дональд Трамп готовий продавати Україні мільйони тонн вугілля.

Трамп заявив про "золотий вік" енергетичного бізнесу США, оголосивши про намір збільшити експорт природного газу нафти і вугілля на ринки Східної Європи і Азії. Це сталося під час виступу в міністерстві енергетики США, передає Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп визнав, що Росія втручалась в вибори президента США

"Ми тут сьогодні, щоб дати волю новій американській енергетичній політиці. Ми експортуватимемо американську енергетику по всьому світу", - заявив Трамп.

Президент США планує просувати американський експорт скрапленого природного газу на зустрічі з лідерами Центральної та Східної Європи у Варшаві наступного тижня. Після цього зустрінеться з президентом РФ Володимиром Путіним.

Трамп також оголосив про плани експортувати вугілля в Україну.

"Україна сказала нам, що їй потрібні мільйони і мільйони тонн вугілля", - сказав Трамп. - Зараз є багато інших місць, яким воно потрібне. Ми готові продавати його в усьому світі тим, хто його потребує".

Через це міністр енергетики США Рік Перрі заявив, що хоча рішення Трампа про вихід з Паризької кліматичної угоди може нашкодити відносинам США з іншими країнами, експорт енергоносіїв навпаки сприятиме зміцненню зв'язків із союзниками. Сполучені Штати зможуть мати набагато більше друзів, поставляючи енергоносії країнам-заручникам Росії.

Монополія Дмитра Фірташа у виробництві мінеральних добрив перешкоджає реалізації проекту з будівництва заводів для виробництва синтез-газу з вугілля, що може дозволити скоротити витрати на сировину і електроенергію при виробництві добрив у кілька разів.

Зараз ви читаєте новину «Трамп планує експортувати в Україну мільйони тонн вугілля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути