вівторок, 24 вересня 2019 15:52

Трамп і Дуда обговорили план проти російського "Північного потоку-2"

Трамп і Дуда обговорили план проти російського "Північного потоку-2"
Президент США Дональд Трамп і польський президент Анджей Дуда обговорили способи протистояти будівництву газопроводу "Північний потік-2". Фото: sputnik.by

Російський газопровід "Північний потік-2" загрожує енергетичній безпеці Європи. До такого висновку дійшли президент США Дональд Трамп і польський президент Анджей Дуда.

Вони обговорили можливість перешкодити реалізації проекту газопроводу "Північний потік-2", який повинен зв'язати Росію та Німеччину дном Балтійського моря, пише dw.com.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Підтримка буде". Зеленський зустрівся з сенаторами США, яких не пустили в РФ

Президенти зустрілися в Нью-Йорку, де проходить засідання Генасамблеї ООН. Підписали спільну декларацію про розвиток співпраці в сфері оборони.

Крім того, Трамп наголосив, що готується оголосити про прийняття Польщі до Програми безвізового в'їзду.

Дном Балтійського моря в водах Росії, Фінляндії, Швеції та Німеччини укладено 1 тис. 855 км газопроводу "Північний потік-2". Це 75% загальної протяжності двох ниток. Таким чином, Nord Stream 2 AG перейшла до укладання фінальної чверті газопроводу. Компанія Nord Stream 2 зазначила, що будівництво обох ниток газопроводу повністю завершено в територіальних водах Німеччини і Фінляндії, триває укладання труб у територіальних водах Росії.

Зараз ви читаєте новину «Трамп і Дуда обговорили план проти російського "Північного потоку-2"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути