Ексклюзиви
понеділок, 01 січня 2018 11:59

"Тисяча гривень чайових" – як заробляли українці в новорічну ніч
5

Найбільше у Новорічну ніч продавали глінтвейну
Фото: gazeta.ua
Найбільше у Новорічну ніч продавали глінтвейну
Найбільше у Новорічну ніч продавали глінтвейну
Найбільше у Новорічну ніч продавали глінтвейну
Найбільше у Новорічну ніч продавали глінтвейну

Кожен двадцятий українець намагався працювати в новорічну ніч. Це і заклади харчування, і новорічні ярмарки, парки розваг та служби таксі, і розважальні заклади. Скільки заробили українці, підрахували у міжнародній асоціації бізнесу

"Найкраще заробляли на розвагах. Привітати дитину в Новорічну ніч коштувало від 1 тисячі до 5 тисяч гривень. Шиком вважалося, якщо Дід Мороз залетить у вікно, щоб потішити малечу. Така послуга дуже популярна серед жителів столиці. На подарунки багаті батьки викладали від 15 до 35 тисяч гривень", - каже Gazeta.ua Андрій Бородань з асоціації бізнесу.

За підрахунками спеціалістів, сучасний Дід Мороз з альпіністським спорядженням за ніч міг заробити від 8 до 18 тисяч гривень. Чим далі від бою курантів, тим дешевшими ставали замовлення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Новий рік зі змінами – чого чекати українцям цього року

Друга категорія, яка добре заробила – продавці на ярмарках під ялинкою. Середній виторг за ніч становив від 7 до 12 тисяч гривень. Найбільше купували глінтвейну та алкогольних напоїв.

Ще одна категорія, яка добре заробила – таксисти.

"Середній заробіток за ніч становив 11 тисяч гривень. Ми працювали з подвійним тарифом. Замовлень було дуже багато. Люди часто залишали чайові. Найбільші чайові за новорічну ніч – 1000 гривень. Дружина попросила забрати із гулянки чоловіка. Його вантажили в машину, немов дрова. Це був відомий чоловік. Щоб не розголошував, що його віз, дала чайові. Сама поїздка обійшлася в 340 гривень", - розповів таксист Сергій із Києва.

Зараз ви читаєте новину «"Тисяча гривень чайових" – як заробляли українці в новорічну ніч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути