Ексклюзиви
середа, 27 березня 2019 15:16

Тариф для населення залишиться найнижчим в Європі

Тариф для населення залишиться найнижчим в Європі
НКРЕКП пропонує визначити "Енергоатом" в якості постачальника електроенергії за низьким тарифом для населення. Фото: Delo.ua

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), пропонує визначити "Енергоатом" як постачальника електроенергії за низьким тарифом для населення. Про це йдеться у листі члена НКРЕКП Дмитра Коваленка до Міністерства енергетики від 28 січня, яке публікує видання "Наші гроші".

Це варіант розробили в НКРЕКП для збереження середньозваженого тарифу для населення на нинішньому рівні 1,03 грн за кВт*год. У листі вказується, що найбільш оптимальною є компенсація різниці між ринковою та регульованою ціною електроенергії для побутових споживачів за рахунок прибутку "Енергоатому". Про покладання будь-яких зобов'язань або витрат на теплову генерацію в проекті НКРЕКП ані слова.

У Міненерго розглянули лист НКРЕКП на робочій групі 5 лютого і доручили "Енергоатому" опрацювати запропонований варіант і підготувати пропозиції щодо оптимального варіанту компенсації за рахунок виробника на АЕС.

Нагадаємо, з 1 липня 2019 року відповідно до закону "Про ринок електричної енергії" повинна вступити в силу нова модель оптового ринку електричної енергії, де всі виробники повинні працювати в рівних умовах.

Як повідомлялось раніше, Україна зберігає найнижчі тарифи на електроенергію для населення в Європі. Середньозважений тариф для домогосподарств в Україні становить 1,03 грн за 1 кВт*год, тоді як аналогічна середня ціна кіловат-години в країнах ЄС - на рівні 20,5 євроцента.

Зараз ви читаєте новину «Тариф для населення залишиться найнижчим в Європі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути