Ексклюзиви
четвер, 27 жовтня 2011 14:10

Вільна торгівля з СНД нічого нового нам не дасть - Пинзеник

Вільна торгівля з СНД нічого нового нам не дасть - Пинзеник

Екс-міністр фінансів Віктор Пинзеник вважає, що угода про зону вільної торгівлі з країнами СНД неспроможна дати Україні нові можливості.

Про це він сказв в інтерв'ю газеті "День".

"Є ринок колишнього Радянського союзу. Ми можемо зараз щось нове "вибити" для себе з цього ринку? Ні. Там є певні умови торгівлі. Вільна торгівля з країнами СНД, з приводу якої так сьогодні хизуються, то вона у нас була вчора", - наголосив він.

"Нічого нового нам там не відкривають. У 1993 році - перша угода про вільну торгівлю. Назвіть її як завгодно, акваріум, акваторія, воно нічого не міняє. А вільної торгівлі як не було, так і немає", - зазначив Пинзеник .

Він нагадав, що Європейський Союз "сьогодні застосовує повно обмежень для нас, і нам не так легко туди прорватися своїми товарами".

"Але дуже важливо це зробити. Бо тут, якщо нам знімають обмеження, ми реально маємо більше можливостей продавати, а це - робота для українських підприємств. Ринок тут дуже великий", - вважає екс-міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія затягує Україну в радянську модель торгівлі

"Я бажаю добра і процвітання російському народу, але там є внутрішні проблеми, і немало. А ми б хотіли бачити себе серед країн, де цих проблем нема, або де навчилися їх розв'язувати. То куди нам треба прагнути, до чого?", заявив він

За його словами, якщо власник не здатний випустити конкурентний автомобіль, "хай продає свій завод тому, хто буде здатний".

"Я дуже б не хотів, щоб у нас перекос робився на виробника, бо є ще його величність споживач, інтереси якого мають бути перш за все", - підкреслив Пинзеник.

Зараз ви читаєте новину «Вільна торгівля з СНД нічого нового нам не дасть - Пинзеник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути