понеділок, 07 жовтня 2013 19:49

Світовий банк радить Україні підвищити ціну на газ для населення на 414 грн

Світовий банк радить Україні підвищити ціну на газ для населення на 414 грн
Фото: tsn.ua

Підвищити тарифи на газ для населення рекомендує Києву Світовий банк. Про це йдеться в опублікованому аналітичному звіті представництва СБ в Україні, повідомляє "ІТАР -ТАСС".

"Збільшити в короткостроковій перспективі середні тарифи на газ для населення до рівня ціни, яку платять компанії ПЕК за газ, що використовується для виробництва тепла для населення", - йдеться у звіті.

Ціни пропонується підвищити з 895 гривень за тисячу кубометрів до 1309 гривень - з 112 до 163,6 доларів".

Крім того, банк рекомендує підвищити тарифи на централізоване теплопостачання "до рівня покриття повної фінансової вартості послуг - з 227 гривень/Гкал до 322 гривень/Гкал (з 28,4 до 40,3 доларів)".

У звіті зазначається, що підвищувати ціни на газ для промислових споживачів у країні не має сенсу, оскільки вони "і так платять справедливу ціну".

Низькі тарифи на газ "позбавляють НАК "Нафтогаз Українии ресурсів і стримують видобуток палива в країні", а також "призводять до марнотратного використання енергоносіїв", впевнені в СБ.

"Підвищення тарифів на газ і тепло в поєднанні з адресною направленістю програм соціальної допомоги матиме позитивні наслідки і для бідних верств населення, і для якості надаваних послуг, і для бюджету і зміцнить енергетичну безпеку України", - вважає директор СБ у справах України, Білорусії і Молдавії Чімяо Фан.

Нагадаємо, раніше Україна відмовилася підвищувати ціни на газ для населення на вимогу МВФ.

Зараз ви читаєте новину «Світовий банк радить Україні підвищити ціну на газ для населення на 414 грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

53

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути