середа, 18 травня 2011 17:26

Суд забрав у Дерипаски Запорізький алюмінієвий комбінат

Суд забрав у Дерипаски Запорізький алюмінієвий комбінат

Київський апеляційний господарський суд 17 травня скасував незаконне рішення господарського суду столиці від 27 грудня та ухвалив нове рішення щодо задоволення позову Генеральної прокуратури України (ГПУ) про повернення до державної власності контрольного пакета акцій ВАТ "Запорізький алюмінієвий комбінат".

Про це повідомив відділ зв'язків із засобами масової інформації ГПУ.

"Розірвано договори купівлі-продажу пакета акцій ВАТ "ЗАлК" у кількості 423 514 923 простих іменних акцій номінальною вартістю 0,25 грн кожна, що становить 68,01% статутного фонду товариства, укладені між Фондом державного майна України і ЗАТ "АвтоВАЗ-Інвест" та між ЗАТ "АвтоВАЗ-Інвест" і компанією "VELBAY HOLDINGS LIMITED" (Кіпр). Повернуто вказаний пакет акцій державі в особі Фонду державного майна України", - йдеться у повідомленні.


Також зазначено, що суд апеляційної інстанції погодився з доводами Генеральної прокуратури України про те, що у зв'язку з розірванням за ініціативою ВАТ „ЗАлК" кредитної угоди щодо рефінансування інвестором заборгованості товариства у сумі $ 75,5 млн істотно змінились обставини, чим суттєво порушено майнові інтереси держави.

Нагадаємо, 29 квітня стало відомо, що "Русал" російського бізнесмена Олега Дерипаски зупинив виробництво алюмінію на Запорізькому алюмінієвому комбінаті (ЗАлК).

Це унеможливило виробництво первинного алюмінію в Україні. Підприємство мало продовжити випуск прокату, але вже з російської сировини, собівартість якої значно нижча за українську. Крім того, повідомлялося про можливість звільнення половини працівників заводу.

Зараз ви читаєте новину «Суд забрав у Дерипаски Запорізький алюмінієвий комбінат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути