середа, 28 листопада 2018 14:32

Суд викреслив лося з Червоної книги і дозволив на нього полювати

Популяція лося європейського, якого суд виключив з Червоної книги України, на момент занесення до неї наприкінці минулого року становила трохи більше 3 тис. особин.

Автор: Reuters
  Суд викреслив лося з Червоної книги і дозволив на нього полювати, а зоозахисники готують апеляцію
Суд викреслив лося з Червоної книги і дозволив на нього полювати, а зоозахисники готують апеляцію

"Це в кілька разів менше, ніж було років 5 тому. Бачимо стрімке зменшення популяції цієї тварини", - сказав міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

27 листопада Окружний адміністративний суд міста Києва визнав незаконними наказ Міністерства екології "Про заборону полювання на лося" і наказ "Про внесення змін до переліку видів тварин, які заносяться до Червоної книги України (тваринний світ)".

Втім, мисливцям рано торжествувати. Рішення Окружного адміністративного суду, який скасував заборону на відстріл тварини найближчими 25 роками, не набрало чинності, пише kp.

Закон надає 10 днів на оскарження вердикту і цим мають намір скористатися зоозахисники.

"Суд скасував наказ Мінекології, але лось залишається в Червоній книзі, - повідомила представник громадської організації "Форум порятунку Києва" Оксана Костюкевич. - Наші юристи готують апеляцію на рішення окружного адміністративного суду. Вона буде подана у визначені законом строки. Люди зобов'язані захистити від винищення цю прекрасну тварину.

Однак суд відмовився скасувати обмеження у полюванні на лося в сезон 2018-2019-х.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справу червонокнижних зубрів закрили. Не знайшли винних

Міністерство екології та природних ресурсів України встановило розмір штрафу за полювання на європейського лося. Сума штрафу становитиме 130 тис. грн.

На території мисливських угідь Городнянського району на Чернігівщині браконьєри вбили вагітну самку лося.

Браконьєри діяли групою осіб із застосуванням спеціальних приладів для полювання темної пори доби. На місці виявили нутрощі дикої тварини та 2 ембріони, а туша була вивезена з місця позашляховиком. На ньому і промишляли браконьєри вже не вперше в цих мисливських угіддях.

Зараз ви читаєте новину «Суд викреслив лося з Червоної книги і дозволив на нього полювати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути