середа, 31 серпня 2016 15:46

Суд розглядатиме справу проти підвищення тарифів у вересні

Суд розглядатиме справу проти підвищення тарифів у вересні
112.ua

Окружний адміністративний суд Києва 23 вересня розпочне розгляд позову "Батьківщини" до Кабінету міністрів щодо підвищення ціни на газ удвічі. Нині суд ухвалив завершити підготовче провадження і розглядатиме справу по суті. Справою займатиметься колегія з трьох суддів.

З боку уряду кілька разів подавали клопотання про зупинення розгляду справи. За словами екс-міністра з житлово-комунальної політики Олексія Кучеренка, представники уряду, НКРЕКП та Нафтогазу намагаються затягнути судовий процес.

"Неприємно здивувала спроба затягнути процес. На це немає часу", – сказав Кучеренко.

"Суддя підходить до справи об'єктивно. Не затягує її. Оперативно розглядає клопотання", – зауважила лідерка партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко.

У "Батьківщині" сподіваються на закінчення розгляду справи до початку опалювального сезону.

"Є величезна проблема в стосунках між теплокомуненерго і НАК "Нафтогаз". Сьогодні борги теплокомуненерго - близько 18 мільярдів гривень. Це катастрофічна сума, яка паралізувала підготовку до опалювального сезону. Заблоковані всі рахунки, не встановлюють лічильники. В цій ситуації підвищення ціни на газ для теплокомуненерго - катастрофа для місцевого самоврядування", – каже Кучеренко.

Нагадаємо, лідерка "Батьківщини" позивається до Кабінету міністрів України та прем'єра Володимира Гройсмана. Вимагає скасувати постанову про встановлення єдиної ціни на газ.

Зараз ви читаєте новину «Суд розглядатиме справу проти підвищення тарифів у вересні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути