середа, 18 вересня 2019 17:27

Стратегія Держрибагентства про перехід на українську сировину необхідна країні - експерт

Стратегія Держрибагентства про перехід на українську сировину необхідна країні - експерт
Кирило Сазонов прокоментував ініціативу голови Державного агентства рибного господарства України Ярослава Бєлова збільшити попит на рибну продукцію українського походження

Cтратегія Держагентства рибного господарства про перехід на українську сировину необхідна країні.

Про це заявив Кирило Сазонов на своїй сторінці у Facebook.

Він відреагував на ініціативу голови Державного агентства рибного господарства України Ярослава Бєлова щодо збільшення попиту на рибну продукцію українського походження.

"Вважаю, що дана тема є прекрасною для діалогу, і що головне - своєчасною. Голова Держрибагентства Ярослав Бєлов пропонує обговорити розвиток риборозведення в Україні, оскільки існують нагальні питання для вирішення. Враховуючи наші території, з їхніми ріками, ставами та водосховищами, ми закуповуємо рибу за кордоном. В чому ж сенс? – запитує експерт. – навіть управління виконання покарань проводить тендер і закуповує імпортний хек. Лише в 2019 році державні і комунальні підприємства провели тендерів по закупівлі риби на 1 мільярд 255 мільйонів гривень, та ще сотні інших на суму менше мільйона. І усе це імпорт".

Сазонов пояснює, чому склалися саме такі обставини на ринку.

"Ситуація склалася таким чином, що існують умови, які прописані під рибу, яку в Україні не розводять: сайра, минтай, той же хек. Відповідно українські господарства фактично вибиті з гри, і це при тому, що у нас риба нічим не поступається, є свіжою та в будь-який момент можна подивитися – де і як її вирощують", - говорить Сазонов.

Через що він закликав відповідні структури спробувати вирішити дане питання.

"Орієнтація не на імпорт, а на українську продукцію – дуже цікавий кейс для вітчизняного бізнесу. Тому необхідно розвивати даний напрям, створювати нові робочі місця і переходити від імпорту риби до її експорту. Це дозволить нам вирівняти торгівельний баланс України, не виводячи валюту з країни, а навпаки – отримувати її за нашу ж продукцію. Тому велике побажання до Кабміну і Парламенту – максимально спростити усі процедурні моменти і дати галузі "зелене світло". До речі, Ярослав Бєлов планує організувати круглий стіл на цю тему, я піду обов'язково", - підсумував Сазонов.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський неодноразово наголошував на необхідності створення нових робочих місць, а також розвитку і збільшення власного українського виробництва.

Зараз ви читаєте новину «Стратегія Держрибагентства про перехід на українську сировину необхідна країні - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути