Ексклюзиви
пʼятниця, 11 вересня 2020 10:02

Ставки за кредитами та депозитами стануть нижчими - Нацбанк

Ставки за кредитами та депозитами стануть нижчими - Нацбанк
З початку року ставки кредитування знижено. Фото: unsplash.com

Процентні ставки за кредитами і депозитами знижуватимуться, оскільки вони продовжать реагувати на червневе зниження облікової ставки центробанку до 6%.

"Ми бачимо, що трансмісійний механізм щодо зниження ключової ставки ще не спрацював, і очікуємо подальшого зниження процентних ставок за депозитами. Відповідним чином реагуватимуть і ставки за кредитами", — сказав глава Національного банку Кирило Шевченко.

Шевченко зазначив, що в динаміці депозитних ставок уже спостерігаються деякі зрушення. З його слів, за пів року, станом на 1 липня, середньозважена ставка за депозитами бізнесу знизилася на понад 5 процентних пунктів — майже до 5,3%, а за депозитами домогосподарств — на 3,2 п.п., до 10,5% пише "Мінфін".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Банки можуть самостійно закривати рахунки клієнтів: що потрібно знати

"З початку року ставки кредитування знижено. Середньозважена ставка за кредитами для бізнесу, станом на кінець серпня, становила 9% річних. Для фізосіб ми не бачимо стрімкого зниження процентних ставок, але все ж воно є", — додав Шевченко.

Обсяг гривневих депозитів в українських банках за серпень збільшився порівняно з липнем на 1,4% – до 722,38 млрд грн, валютних у доларах – скоротився на 1,6%, до $17,5 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Ставки за кредитами та депозитами стануть нижчими - Нацбанк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути