Ексклюзиви
понеділок, 10 серпня 2020 12:44

Ставки за депозитами знизились: що відбувається із банківськими вкладами

Ставки за депозитами знизились: що відбувається із банківськими вкладами
Рекордно подешевшали гривневі вклади на термін до місяця. Фото: pixabay.com

Протягом місяця ставки за банківськими вкладами знижувались для всіх валют. Гривневі заощадження подешевшали більше ніж на 1 відсотковий пункт. Валютні вклади знизили прибутковість менш істотно - до 0,11 п.п.

Рекордно подешевшали гривневі вклади на термін до місяця - до 6,87% річних. Наступними втратили в ціні заощадження на період від 3 до 6 місяців - до 7,68% річних. Безстрокові заощадження подешевшали до 4,91% річних.

Середня ставка для термінів від пів року до 1 року становить 8,08% річних. Депозити строком понад рік пропонують 8,11% річних. Прибутковість вкладів на період від 1 місяця до 3 опустилася до 6,35% річних, пише LIGA.net.

Доларові заощадження просіли менш помітно. Максимально впала середня ставка за депозитами терміном до місяця - до 0,47% річних. Безстрокові заощадження пропонують 0,46% річних. Вклади терміном понад рік - 1,77% річних.

Вартість вкладів періодом від пів року до 1 року піднялася і становить 1,31% річних. Виросла прибутковість депозитів на термін від 1 місяця і від 3 місяців - до 0,55% і до 0,95% річних відповідно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нацбанк пояснив, як заробити на депозитах

Безстрокові заощадження в євро і вклади терміном від 1 місяця до 3 не зазнали змін. На колишньому рівні залишилася прибутковість вкладів періодом понад рік - 1,07% річних.

Впала середня ставка для термінів менше місяця - до 0,25% річних. Вклади періодом від 3 місяців до пів року подешевшали до 0,63% річних. Терміни від пів року до року пропонують прибутковість 0,9% річних.

За останні пів року збільшилась сума депозитів фізичних осіб у банках. Станом на 1 липня 2020-го фізичні особи, в тому числі ФОПи, принесли вкладів на 538,6 млрд грн. Це на 64,2 млрд грн більше, ніж 1 січня цього року.

Зараз ви читаєте новину «Ставки за депозитами знизились: що відбувається із банківськими вкладами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути