середа, 19 червня 2013 15:01

Ставицький пообіцяв повністю диверсифікувати постачання газу в Україну

Ставицький пообіцяв повністю диверсифікувати постачання газу в Україну
Едуард Ставицький розповів про газові перспективи України. Фото: kmu.gov.ua

Реверс природного газу через територію Словаччини дозволить Україні повністю диверсифікувати його поставки на територію країни.

Про це сказав міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький, відповідаючи на запитання журналістів, пише "ЛІГАБізнесІнформ".

"Відкривши третій маршрут (через Словаччину), ми зможемо повністю диверсифікувати поставки в Україну природного газу. Але це не говорить про те, що ми не будемо працювати з нашими російськими колегами. Будемо працювати. І для нас це є на сьогоднішній день пріоритетним напрямком, так як основний обсяг йде через територію Росії, але наша позиція залишається незмінною в частині справедливої ??ціни", - зазначив Ставицький.

Крім того, міністр у черговий раз спростував заяви російської сторони про сумнівні реверсні обсяги.

"Абсолютно все законно, абсолютно все в рамках чинних контрактів", - сказав Ставицький.

Нагадаємо, затверджений урядом прогнозний баланс надходження і розподілу природного газу на 2013 рік, передбачає імпорт Україною в 2013 році 27,3 млрд. куб. м природного газу.

У 2013 році імпорт газу в країну з боку РФ і Європи здійснюють НАК "Нафтогаз України", OstChem Дмитра Фірташа, Східно-європейська паливно-енергетична компанія (СЄПЕК) Сергія Курченка і "Метінвест" Ріната Ахметова.

Реверсні поставки газу з Європи стартували в листопаді 2012 року і здійснювалися через Польщу, а 28 березня цього року Україна отримала перші обсяги газу і через Угорщину. Тестові постачання з Словаччини почалися 15 травня цього року.

Зараз ви читаєте новину «Ставицький пообіцяв повністю диверсифікувати постачання газу в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути