середа, 04 липня 2018 10:42

Стало відомо, як будуть перевіряти субсидіантів

Стало відомо, як будуть перевіряти субсидіантів
Боржників по оплаті за комуналку позбавлятимуть субсидії на наступний же день після виявлення факту несплати. Фото:energolife.info

Вже з наступного опалювального сезону субсидії будуть видавати грошима. Для цього перевірять усіх субсидіантів.

"Щоб відсіяти липових бідняків, дані про претендентів на субсидії будуть запитувати у Державної фіскальної служби (податкової), Міністерства юстиції, банків та міграційної служби. Вся ця інформація буде збиратися і оброблятися у Мінфіні. Це дозволить в автоматичному режимі обчислювати субсидиантів, майновий стан яких викликає запитання", - каже заступник міністра фінансів Сергій Марченко.

В уряді прогнозують, що після проведення ретельної перевірки субсидіантів залишиться 80-85% сімей, передає napensii.ua.

Планують також відслідковувати і заробітчан, і любителів подорожувати. Обіцяють також "ловити" тих, хто неофіційно здає житло в оренду. Візьмуться й за родини, які для отримання субсидії формально розлучилися, а фактично продовжують жити разом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В уряді спростували черговий міф про субсидії

Боржників по оплаті за комуналку позбавлятимуть субсидії на наступний же день після виявлення факту несплати. Зараз це роблять при заборгованості на суму, що перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 грн).

З 1 травня 2018 року в Україні ввели нові правила нарахування субсидій. Раніше допомогу призначали лише на підставі інформації про дохід. Тепер на квартири понад 120 кв. м, а будинки понад 200 — субсидії не нараховуватимуть. Також власники транспортних засобів, яким менше 5 років з дати випуску, не отримають допомоги. А такж ті, хто має заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, як будуть перевіряти субсидіантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути