вівторок, 10 березня 2020 14:43

Стало відомо, скільки втратила економіка через коронавірус

Стало відомо, скільки втратила економіка через коронавірус
Приблизно $9 трлн втратили світові біржі протягом дев'яти днів, після того як у четвер ринки США вчергове закрилися падінням. Фото: REUTERS

Протягом останніх дев'яти днів паніка, викликана коронавірусом, завдала фондовим ринкам збитків у розмірі $9 трлн.

"Приблизно 9 трильйонів втратили світові біржі протягом дев'яти днів, після того як у четвер ринки США вчергове закрилися падінням", — йдеться в повідомленні з посиланням на Bank of America.

Через епідемію коронавірусу Міжнародний валютний фонд відкликає наданий ним раніше прогноз розвитку світової економіки на 2020 рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Паніка спаде за кілька днів" - валютник пояснив ажіотаж

"Виходячи з поточної ситуації, 2020 року зростання світового ВВП виявиться нижчим, ніж рік тому, коли він досяг зростання в 2,9%", — зазначила глава МВФ Кристаліна Георгієва.

За словами Георгієвої, точно оцінити, наскільки зміниться кон'юнктура світової економіки, на цей час складно. Багато що залежить від того, скільки триватиме епідемія і які будуть її наслідки.

Щоб допомогти бідним державам і країнам з перехідною економікою в боротьбі з епідемією COVID-19, МВФ надасть їм кредити на загальну суму в $50 млрд.

Кількість померлих від пневмонії, викликаної новим коронавірусом SARS-CoV-2, на планеті складає 4016 осіб. Центр системних досліджень та інжинірингу при Університеті Джона Гопкінса у США повідомляє, що кількість заражених в Китаї становить 80 754 особи

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, скільки втратила економіка через коронавірус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути