вівторок, 10 березня 2020 13:47

"Паніка спаде за кілька днів" - валютник пояснив ажіотаж

"Паніка спаде за кілька днів" - валютник пояснив ажіотаж
Валютник переконаний, паніка спаде за кілька днів, а долар залишиться на рівні 25,3–25,8 грн. pixabay.com

Сьогодні курс долара в обмінниках постійно коливається. Купують валюту найдешевше по 25,2 до 25,45 грн, а продають від 25,5 до 25,8 грн. Курс долара в обмінниках протягом дня змінювався кілька разів, розповідає Gazeta.ua валютник Володимир із Вінниці, який понад 15 років торгує валютою.

"Проблема не так у зростанні курсу, як у роздуванні паніки. На руках у валютників проблем із готівкою поки що немає. Але продають долар по 25,8 і 26,2 гривні. При цьому скуповують по 24,7. Велика різниця у маржі. Все через те, що банки обмежили кількість валюти, яку можна купити сьогодні. Вже на зараз валюту можна взяти в кількох банках, у яких курс для нас невигідний. До того ж курс на міжбанку тричі змінювався за сьогодні. Після затяжних вихідних попит є як на здавання валюти, так і на купівлю. Адже попереду весняний сезон. Сьогодні мав угоду з фермером, який їхав купувати запчастини до техніки. Купив майже 20 тисяч доларів", - каже Володимир.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через помилки влади зростання економіки зменшилося вдвічі - експерт

Валютник переконаний: паніка спаде за кілька днів, а долар залишиться на рівні 25,3–25,8 грн.

"Найбільший попит на валюту буде через тиждень-два, коли активно почнеться посівна компанія і господарства почнуть закуповувати посівні матеріали й добрива", - каже він.

Аналітик Альпарі Максим Пархоменко повідомив про високу ймовірність зростання курсу до позначки 26 грн за долар до кінця цього тижня.

"Поки що говорити про кризу рано. Зараз спостерігаємо невеликий антракт перед тим, що може статися далі. У двох варіантах підсумок для курсу буде один - це зростання. Питання полягає тільки в тому, наскільки він буде рости. І велику роль тут зіграють уряд і заходи стабілізації, які він зробить. У разі зростання паніки й відсутності реакції влади можуть вишикуватися черги в обмінки і прогноз курсу буде безглуздим", - каже Максим Пархоменко.

За оптимістичними прогнозами, 2020-го курс валют становитиме 24 грн. Середньорічний курс прогнозують на рівні 27 грн.

Зараз ви читаєте новину «"Паніка спаде за кілька днів" - валютник пояснив ажіотаж». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути