субота, 30 вересня 2017 03:14

США виділять Україні $5 млн на кібербезпеку

США виділять Україні $5 млн на кібербезпеку
США допоможуть Україні у кібербезпеці. Фото: iGate

Сполучені Штати Америки нададуть Києву понад 5 мільйонів доларів на зміцнення здатності України запобігати кіберзагрозам.

Про це повідомили у прес-службі посольства США, інформує BBC.

"Посол США Марі Йованович заявила під час діалогу, що Сполучені Штати нададуть понад 5 млн доларів у рамках нової допомоги в галузі кібербезпеки, спрямованої на зміцнення здатності України запобігати, зменшувати вплив та реагувати на кібератаки", - повідомили дипломати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Європарламенті підтримали створення оборонного союзу

Вони обговорили захист "критичної інфраструктури" та військових систем, зміцнення довіри у сфері кібербезпеки в ОБСЄ.

"Обидві сторони висловили спільне занепокоєння тим, що найбільш серйозні зловмисні дії в галузі кібер-діяльності мають потенціал підірвати мир, процвітання та стабільність міжнародного співтовариства", - зазначили у посольстві.

Комп'ютерна безпека - це сукупність проблем у галузі телекомунікацій та інформатики, пов'язаних з оцінкою і контролюванням ризиків, що виникають при користуванні комп'ютерами та комп'ютерними мережами і розглядуваних з точки зору конфіденційності, цілісності і доступності.

Створення безпечних комп'ютерних систем і додатків є метою діяльності мережевих інженерів і програмістів, а також предметом теоретичного дослідження як у галузі телекомунікацій та інформатики, так і економіки. У зв'язку із складністю і трудомісткістю більшості процесів і методів захисту цифрового обладнання, інформації та комп'ютерних систем від ненавмисного чи несанкціонованого доступу вразливості комп'ютерних систем становлять значну проблему для їхніх користувачів.

Зараз ви читаєте новину «США виділять Україні $5 млн на кібербезпеку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути