понеділок, 29 січня 2018 16:49

Порівняли вартість овочів у Польщі та Україні

Порівняли вартість овочів у Польщі та Україні
Порівняно з Україною у Польщі на 12 грн за кг подорожчав солодкий перець. На українському ринку він подешевшав на 20 грн. Фото: Znaj.ua

Асоціація постачальників торговельних мереж порівняла вартість овочів на ринках "Столичний" (Київ) і "Броніше" (Варшава) за перші дві декади січня 2018 року.

"19 січня 2018 року кілограм картоплі на ринках "Столичний" та "Броніше" в середньому коштував 4 гривні. Таким чином, за перші дві декади січня картопля на київському ринку подорожчала на 50 копійок, а в сусідній Польщі - на 27 копійок", - написав у Facebook директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Він додав, що кілограм капусти як у Польщі, так і в Україні коштує 3 грн. А цибулю на українському оптовому ринку в середньому продають по 3 грн за кг. На польському — 4 грн за кг. Таким чином, цибуля подешевшала на ринку "Столичний" на 50 коп., а на варшавському - на 41 коп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці проїдають понад половину своїх доходів

"У середньому кілограм моркви і буряка на українському ринку коштує 6 гривень. За дві декади січня на ринку "Столичний" ці овочі подорожчали на 2 і 1,5 гривні, відповідно. На ринку "Броніше" морква коштує 7 гривень за кілограм, а буряк — 6 гривень", - каже Дорошенко.

Експерт зауважив, що після новорічних свят як у Польщі, так і в Україні подешевшали томати. В Україні ціна зменшилася на 15 грн — до 45 грн за кг. Помідори у Варшаві коштують в середньому 54 грн. Це на 4,5 грн менше, ніж було раніше.

"На ринку "Столичний" солодкий перець продають по 55 гривень за кілограм, а польському — по 72 гривні. Так, в Україні середня ціна знизилась на 20 гривень, а в Польщі зросла майже на 12 гривень за кілограм", - резюмував Олексій Дорошенко.

Із січня Україна перейшла на новий тип моніторингу продуктів, товарів та послуг, на підставі яких рахується інфляція. Новий перелік продуктів став більш розширеним. Замість 23 соціальних найменувань тепер моніторингу підлягає 31 позиція. Серед нових продуктів ті, вартість яких викликала резонанс цього року: куряче філе, батон, хліб пшеничний із борошна вищого ґатунку, крупа манна, ячна, пшоно, яблука та риба морожена.

Зараз ви читаєте новину «Порівняли вартість овочів у Польщі та Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути