понеділок, 02 серпня 2021 21:10

Спрогнозували курс долара у серпні

Спрогнозували курс долара у серпні
З початку року долар знизився до гривні на 4,9%. Фото: pexels.com

У серпні долар продовжить дешевшати. До кінця місяця курс опуститься до 26,3-26,9 грн/дол. Євро коштуватиме 31,2-31,9 грн.

"У липні гривня зміцнилася. Це відбувається восьмий місяць поспіль відносно курсу долара і третій місяць - євро. Долар за місяць знизився з 27,17 до 26,88 гривень. Курс євро за цей же час знизився з 32,3 до 31,92 гривень. Зниження європейської валюти пов'язане зі зниженням євро по відношенню до долара на світовому валютному ринку", - пояснює аналітик "Альпарі" Вадим Іосуб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вітренко розповів, за яких умов знизиться ціна на газ в Україні

З початку року долар знизився до гривні на 4,9%. Євро подешевшав на 8,1%.

"Зміцнення гривні пов'язане з високими світовими цінами на позиції українського експорту - руду, метали, аграрну продукцію. Крім цього, зберігається високий попит нерезидентів на облігації внутрішньої держпозики. Позитивно на курсі позначилися плани з дорозміщення єврооблігацій на $0,5 мільярди. А також інформація про емісію МВФ серед своїх членів спеціальних прав запозичення, в результаті якої Україна може поповнити у вересні свої міжнародні активи на суму приблизно $2,9 мільярди. При цьому активно валюту продає населення", - додав аналітик.

Долар стрімко почав дорожчати з 9 березня 2020-го. До цього переважно дешевшав. Найменше коштував у вересні 2019-го - 24,08 грн.

Зараз ви читаєте новину «Спрогнозували курс долара у серпні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути