четвер, 12 жовтня 2017 13:17

Справа на $7 млрд: стало відомо, коли суд розгляне позов Нафтогазу до Росії

  Нафтогаз  вимагає відшкодувати йому близько 7 млрд дол. збитків через втрату активів в результаті анексії Криму. Фото: Укрінформ
Нафтогаз вимагає відшкодувати йому близько 7 млрд дол. збитків через втрату активів в результаті анексії Криму. Фото: Укрінформ

Нафтогаз очікує в кінці травня 2018 року проведення слухань в Міжнародному трибуналі при Постійної палаті Третейського суду в Гаазі за позовом компанії проти Росії, в якому Нафтогаз вимагає відшкодувати йому близько $7 млрд збитків через втрату активів в результаті анексії Криму в 2014 році.

Про це передає УНІАН.

"Слухання очікуються на кінець травня наступного року. Це інформація станом на сьогодні, якщо нічого не зміниться в подальшому ", - повідомили в компанії.

Навесні 2014 року Росія, порушуючи норми міжнародного права, захопила Кримський півострів. В результаті цієї анексії дочірня компанія Нафтогазу - Чорноморнафтогаз - втратив свої основні активи. Зокрема, бурові платформи "Петро Годованець" і "Україна", а також доступ до родовищ природного газу на шельфі Чорного моря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Стокгольмі почалося слухання щодо спору Нафтогазу і Газпрому

Для захисту своїх інтересів в жовтні 2016 року Нафтогаз ініціював арбітражне провадження відповідно до Угоди між Кабінетом міністрів України і урядом РФ про заохочення та взаємний захист інвестицій, більш відомим як російсько-українське двостороннє інвестиційне угоду.

В середині січня 2017 року Нафтогаз залучив міжнародну юридичну компанію Covington & Burling LLP, яка має значний позитивний досвід захисту інтересів клієнтів в процесах проти РФ і російських державних компаній. Ця юридична компанія представляла інтереси інвесторів російської нафтової компанії ЮКОС в суперечці проти РФ і добилася рішення суду про відшкодування $60 млрд.

20 вересня в Нафтогазі повідомили, що держхолдинг подав до Міжнародного трибуналу при Постійної палаті Третейського суду в Гаазі (Нідерланди) позов проти Росії з вимогою відшкодувати $5 млрд збитків. З урахуванням відсотків це - $7 млрд, які понесла компанія в результаті незаконного захоплення Росією активів Нафтогазу в Криму. Повідомляється, що винесення судом рішення у цій справі заплановане до кінця 2018 року.

Зараз ви читаєте новину «Справа на $7 млрд: стало відомо, коли суд розгляне позов Нафтогазу до Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути