Ексклюзиви
понеділок, 02 квітня 2018 13:51

Повідомили, кому перерахують пенсії у квітні

Повідомили, кому перерахують пенсії у квітні
За правилами автоматичного перерахунку пенсії тепер не потрібно йти до Пенсійного фонду і писати заяву. Фото: khustnews.in.ua

В Україні у квітні пенсіонери, які працюють, можуть отримати надбавку до виплат.

"Вчора, 1 квітня, в Україні запрацювала система автоматичного перерахунку пенсій працюючим пенсіонерам. Зміни стосуються механізму, коли працюючі пенсіонери мали право на перерахунок пенсії кожні два роки. Однак майже не користувалися можливістю збільшити суму виплат", – повідомив заступник міністра соціполітики Микола Шамбір, пише "Сегодня".

За його словами, тепер не потрібно йти до Пенсійного фонду і писати заяву. Пенсії перераховуватимуть автоматично.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розкрили подробиці накопичувальної пенсійної системи

"Є люди, які пропрацювали п'ять чи десять років і не робили перерахунку. Хоча мали право на це. Автоматичний перерахунок – досить серйозний крок. Уже в квітні такі пенсіонери отримають надбавки до виплат", - додав заступник міністра.

Водночас Микола Шамбір попередив, що деякі пенсіонери можуть отримати надбавку не в квітні, а в травні. Через технічні проблеми.

При нарахуванні пенсії для українців з великим стажем роботи пропонують збільшити роль стажу роботи, порівняно з зарплатою. У Міністерстві соціальної політики повідомили, що підготовка до другого етапу пенсійної реформи вимагає нейтралізації дисбалансів першого етапу. Зміни стосуватимуться тих пенсіонерів, які з чималим стажем роботи у жовтні 2017 року отримали невисокі надбавки до пенсії. Оскільки вони отримували невисоку зарплату за свою роботу.

Зараз ви читаєте новину «Повідомили, кому перерахують пенсії у квітні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути