Середа, 05 жовтня 2011 16:40

Шоколад стане дефіцитом до 2050 року

Шоколад стане дефіцитом до 2050 року

Шоколад може стати делікатесом до 2050 року через катастрофічну зміну клімату.

Про це йдеться в доповіді Міжнародного центру тропічного сільського господарства.

На думку експертів, через 40 років середня температура на заході Африки зросте на 2,3 градуси за Цельсієм, що зробить клімат Гани і Кот-д'Івуара непридатним для вирощування какао-бобів.

Глобальна індустрія шоколаду, обсяги якої оцінюють в $ 9 млрд, отримує майже половину какао з ферм цих держав.

Як відзначають автори дослідження, какао-боби на заході Африки є еквівалентом готівкових грошей.

"Багато фермерів використовують какао як банкомати. Вони набирають зерна в тари та обмінюють його на медичні послуги або платять ними шкільні збори. Крім того, що обсяги вирощуваного в Гані і Кот-д'Івуарі какао грають стратегічно важливу роль для всієї індустрії шоколаду, какао є фундаментальною основою "нормального життя жителів західної Африки", - йдеться в звіті

На думку експертів, фермери почнуть відчувати вплив кліматичних змін уже в 2030 році.

Раніше найбільший виробник шоколадної продукції Barry Callebaut (постачальник шоколаду для Nestle і Hershey) висловлював побоювання, що дефіцит шоколаду і зростання цін на какао можуть спровокувати зниження споживання продукту.

Зараз ви читаєте новину «Шоколад стане дефіцитом до 2050 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 26262
Голосування Чи подорожчають продукти через відміну державного регулювання цін?
  • Так, виробники і магазини скористаються цим
  • Так, але подорожчають тільки найпопулярніші товари
  • Ні, будуть лише сезонні коливання цін
  • Деякі товари подешевшають
  • Державне регулювання - це радянський пережиток. Його треба відмінити
Переглянути