вівторок, 15 травня 2012 08:40

Сьогодні ціни на бензин знижено ще на 5 копійок

Сьогодні ціни на бензин знижено ще на 5 копійок
Знижено рекомендовану граничну ціну бензину А-95 до 10,12 грн/л. Фото: gusar.auto43.ru

Із сьогоднішнього дня ще на 5 копійок знижені ціни на бензин. Попереднє зниження було 12 травня.

Таке рішення 11 травня ухвалила експертно-аналітична група (ЕАГ) з питань функціонування ринку нафти і нафтопродуктів і розвитку нафтопереробної промисловості. Таким чином, знижена рекомендована гранична ціна бензину А-95 до 10,12 грн/л.

Поетапне зниження цін на бензин пов'язане зі зниженням цін на нафту на світових ринках, а також наявністю достатніх запасів нафтопродуктів для забезпечення стабільності на внутрішньому ринку.

У кінці квітня ЕАГ знизила граничну рекомендовану ціну бензину марки А-95 на 1% (на 10 коп./л) - до 10,22 грн/л. Рекомендація набула чинності 10 травня.

У кінці березня Антимонопольний комітет спільно з Міністерством енергетики та вугільної промисловості почав розслідування щодо зростання цін на бензин. Причиною розслідування було систематичне зростання цін на паливо, що імпортери пояснювали зростанням цін на нафту. Прогнозувалося, що бензин може подорожчати до 12 грн/л.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Автомобільне пальне до червня подешевшає на 15 копійок - експерт

Забезпечити стабільність цін на автомобільне пальне в поточному році прем'єр-міністр Микола Азаров доручив першому віце-прем'єр-міністру Валерію Хорошковському. Зокрема, 23 березня перший віце-прем'єр доручив Міненерговугілля підготувати комплексні заходи та ініціативи щодо довгострокової стабілізації ситуації на ринку нафтопродуктів з урахуванням інтересів держави та учасників ринку

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні ціни на бензин знижено ще на 5 копійок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути