четвер, 02 січня 2020 21:10

Що впливає на розмір заробітної плати

Що впливає на розмір заробітної плати
Роботодавці готові платити більше працівникам, які допомагали розкрутити маловідомий проект, публікувалися у науковій літературі, мають досвід роботи у кризових ситуаціях. Фото: delo.ua

Часто розмір заробітної плати має вирішальне значення під час пошуку роботи.

Не всі роботодавці у вакансії вказують зарплату, на яку шукають працівників. Інколи просять пошукачів озвучувати свої очікування. Як правильно визначити рівень заробітної плати, на яку можеш претендувати, пише The Point.

У середньому під час пошуку нової роботи треба вказувати заробітну плату на 10% більшу, ніж мали до цього. Якщо маєте професійні досягнення та є затребуваним фахівцем, можете вказати на 30% більші заробітки.

На розмір заробітної плати безпосередньо впливає досвід роботи. Наприклад, столичний спеціаліст у сфері маркетингу з досвідом менше року отримує в середньому 10 тис. грн. Фахівець, що пропрацював понад 5 років має 30 тис. грн.

Роботодавці готові платити більше працівникам, які допомагали розкрутити маловідомий проект, публікувалися у науковій літературі, мають досвід роботи у кризових ситуаціях. Не варто розраховувати на високі заробітки, якщо не маєте досвіду, досягнень чи рекомендацій з попередніх місць роботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зарплату вчителям у цьому році піднімуть на 9%

Крім того, на рівень зарплати впливає освіта. Так, на університетські досягнення вже ніхто не звертає уваги. Однак за статистикою, колишнім студентам престижних навчальних закладів, у деяких компаніях готові платити більше. Також претендувати на кращу оплату можете, якщо маєте другу вищу освіту чи пройшли додаткові навчальні курси пов'язані з вашою спеціальністю.

Зі знанням іноземної мови можна влаштуватися на роботу в міжнародну компанію, де зазвичай заробітна плата вища, ніж середня на ринку праці.

Більшу зарплату роботодавці готові платити фахівцям зі знанням комп'ютерних програм, напрацьованою базою контактів.

У 2019 році виплатили 500 млн грн боргів по заробітній платі. Найбільше компаній, які заборгували зарплату, в державному секторі.

Зараз ви читаєте новину «Що впливає на розмір заробітної плати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути