Ексклюзиви
четвер, 05 квітня 2018 17:59

Що українці купують під виглядом вершкового масла

Що українці купують під виглядом вершкового масла
Заборона використання пальмової олії загальмує експорт України та поставить вітчизняних виробників у нерівні умови з іноземними конкурентами. Фото: baker-group.net

Українці не можуть бути впевнені, що купують 100-процентне вершкове масло. Часто вони платять за спред, де 30% пальмової чи іншої рослинної олії.

"В Україні виробники зловживають не використанням рослинної олії, а саме тим, що не вказують її у складі продукту. Відбувається обман покупця. Це масове явище", - написав у Facebook директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Водночас експерт вважає, що зараз не варто вводити повну заборону використання пальмової олії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які продукти подорожчали найбільше

"Багато країн світу, включаючи США та ЄС, використовують пальмову олію в продуктах. Водночас її заборонено додавати до дитячого харчування. Дорослі мають вирішувати самостійно. Якщо Україна введе повну заборону пальмової олії, то зникнуть деякі категорії продуктів. Інші, змінивши рецептуру, подорожчають", - каже він.

На думку Олексія Дорошенко таку заборону можна ввести з 2025 року. Інакше це призведе до зниження рівня життя. Загальмує експорт України та поставить вітчизняних виробників у нерівні умови з іноземними конкурентами. Адже ті зможуть випускати продукти з вмістом пальмової олії, Україна – ні. Навіть на експорт.

З 4 квітня запрацювала нова процедура перевірок якості та безпечності харчових продуктів. Підприємства перевірятимуть залежно від ступеня ризику для життя і здоров'я людей. За порушення закону передбачені жорсткі санкції. Залежно від правопорушення сума штрафу може сягати 70 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Що українці купують під виглядом вершкового масла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути