середа, 24 лютого 2021 17:21

Що робити, якщо не прийшла компенсація за електроопалення

Що робити, якщо не прийшла компенсація за електроопалення
Українцям, які не отримують субсидії, кошти зараховуються на особові рахунки в електропостачальника. Фото: unsplash

Електропостачальники формують реєстр клієнтів, які мають право на компенсацію, за затвердженим урядом механізмом. Надсилають його Міністерству соцполітики. Там позначають, хто із цих споживачів має субсидію, а хто ні. Від цього залежить, у який спосіб українці отримають компенсацію, Gazeta.ua пояснили в пресслужбі постачальника електроенергії та газу YASNO.

"Українцям, які не отримують субсидії, кошти зараховуються на особові рахунки в електропостачальника. Тому такі клієнти отримують платіжки за світло із сумою, зменшеною на розмір компенсації. Скільки нарахували компенсації, можна побачити в Особистому кабінеті", - пояснюють у постачальника.

Якщо споживач має субсидію, сума в рахунку буде повною за фіксованою ціною 1,68 грн/кВт-год, оскільки компенсація надаватиметься у складі субсидії. Тобто розмір останньої буде більший.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Куди звертатися, якщо отримуєте газ низької якості

Якщо людина не отримала компенсацію за електроопалення, потрібно пересвідчитися, що вона належить до категорії споживачів, які мають на це право.

"Субсидіантам держава компенсує додаткові витрати, що виникли в результаті зростання ціни, у вигляді збільшення розміру субсидії. Тому, якщо за наявності субсидії компенсація не була надана у її складі, необхідно звертатися до управлінь праці та соціального захисту населення", - радять у компанії.

Зі слів експертів, якщо споживач має право на виплату, не отримує субсидію та не побачив компенсацію в рахунку за світло, за консультацією варто звертатися до електропостачальника.

Якщо сума, нарахована постачальником комунальних послуг, виявиться завищеною, то споживач зможе отримати від нього компенсацію в десятикратному розмірі від надлишкової суми платіжки.

Зараз ви читаєте новину «Що робити, якщо не прийшла компенсація за електроопалення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути