вівторок, 09 лютого 2021 15:38

Що думають українці про економічну ситуацію в державі - опитування

Що думають українці про економічну ситуацію в державі - опитування
16% опитаних вважають, що Україна здатна подолати існуючі проблеми та труднощі протягом найближчих кількох років. Фото: pixabay.com

Лише 2% українців вважають економічну ситуацію в країні хорошою. Майже 70% оцінили її як "дуже погану".

Ще 26% респондентів не вважають економічну ситуацію в Україні доброю чи поганою, свідчать результати опитування Центру Разумкова, проведеного з 29 січня по 3 лютого. Українці також не надто вірять у швидкі зміни в економічній сфері.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що думають українці про розвиток держави

"Очікування змін у найближчі 2-3 роки є суперечливими: частки респондентів, які очікують за цей період, що економічна ситуація в країні та добробут їхньої родини покращаться, погіршаться або не зміняться, мало відрізняються і перебувають у діапазоні 19-25 відсотків", - повідомляють у Центрі Разумкова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рейтинг Зеленського за рік упав удвічі

43% опитаних оцінюють рівень добробуту власних родин як поганий, 46% характеризують його як "не поганий, але і не добрий", тільки 7% вважають його хорошим. Стільки ж вважають, що у найближчі 3 місяці економічне становище країни зміниться на краще, 8% сподіваються, що за цей час на краще зміниться рівень добробуту їхньої родини. А ось погіршення ситуації у країні очікують 32% громадян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Люди вже не ведуться на шоу

16% опитаних вважають, що Україна здатна подолати наявні проблеми та труднощі протягом найближчих років, 51% - що вона здатна їх подолати, але у більш віддаленій перспективі. Ще 20% вважають, що країна узагалі не здатна їх подолати.

Дослідження провели методом інтерв'ю "обличчям до обличчя" за місцем проживання респондентів. Соціологи опитали 2019 респондентів в усіх регіонах України, окрім окупованих Росією Криму і районів Донецької та Луганської областей. Похибка не перевищує 2,3%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раду проходять 5 партій - опитування

46% опитаних задоволені своєю поточною роботою, 45% вважають свій рівень доходів недостатнім для нормального життя, водночас економічна турбулентність хвилює людей більше за коронавірус.

Зараз ви читаєте новину «Що думають українці про економічну ситуацію в державі - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути