Ексклюзиви
субота, 19 серпня 2017 09:37

Що буде з курсом валют у вересні - прогноз

Що буде з курсом валют у вересні - прогноз
Мільярди неврахованих доларів заробітчан впливає на курс валют в Україні. Фото:Business Zavarni

Ситуацію на валютному ринку країни прокоментував екс-міністр економіки України Віктор Суслов.

Він назвав фактори, які можуть сприяти ослабленню гривні - досить великий дефіцит платіжного балансу - більше $1,5 млрд; МВФ не надав Україні чергових траншів. Є і зовнішні чинники - Федеральна резервна система, яка управляє доларом, заявляє про готовність посилення монетарної політики.

"Здається, що Національний банк повернув стару політику фіксованого валютного курсу, тому що він завмер, наче його зафіксували з використанням адміністративних методів"- сказав Суслов в інтерв'ю "Обозревателю".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нацбанк порадував курсом долара перед вихідними

Важливим фактором є валютні надходження від громадян України, що працюють за кордоном.
"У нас іде масований від'їзд людей за кордон - мільйони людей вже стали трудовими мігрантами. Наша статистика не може врахувати той потік валюти, який йде від них. Дуже часто ця валюта не переводиться офіційно через банки - її просто передають. Є мільярди неврахованих доларів. І цей приплив позитивним чином впливає на курс", - сказав Віктор Суслов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нацбанк встановив курс євро нижче психологічної позначки

"Хоча, сам факт масового виїзду людей не просто підриває економіку України - він її знищує. В Україні дедалі складніше з кваліфікованими працівниками. Крім того, одночасно з виїздом людей у нас зменшуються пенсійні відрахування і починається криза бюджету", - додав він.
"Щорічно у нас, починаючи з кінця серпня - початку вересня і пізніше відбувається девальвація валюти, бо попит на валюту зростає через необхідність покупки енергоносіїв, закінчується сезон відпусток, починається діловий сезон, потреба у валюті зазвичай зростає", - зазначив Віктор Суслов.

Зараз ви читаєте новину «Що буде з курсом валют у вересні - прогноз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути