неділя, 24 травня 2020 09:31

Що буде з доларом наступного тижня

Що буде з доларом наступного тижня

Наступного тижня прогнозують зростання курсу долара до гривні. Долар на міжбанку може торгуватися через тиждень близько 28,5 грн, а готівковий долар у банках може торгуватися близько 27,8/2,0 грн.

Домовленість з МВФ про виділення 18-місячного кредиту на $5 млрд не стала великою несподіванкою після того, як Верховна Рада ухвалила "антиколомойський" закон, і на ринок суттєво не вплинула. Укладення цієї угоди було вже в "ціні", - каже фінансовий Вадим Іосуб коментарі РБК-Україна.

Затвердження цієї угоди радою директорів МВФ може призвести до відкриття додаткового фінансування з боку Світового банку та ЄС., за словами Іосуба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Квитки на залізницю не будуть дорожчати - Криклій

"У середньостроковій перспективі це може надати додатковий імпульс зміцненню гривні. У більш віддаленій перспективі вихід країни з карантину, крім зростання ділової активності, може призвести до збільшення попиту на валюту. Але і в цьому випадку до кінця року курс долара навряд чи перевищить 28,5 грн", - прогнозує Іосуб.

За минулий тиждень курс долара до гривні виріс на всіх сегментах валютного ринку на 0,3-1,0%. Після тривалого зниження, в середу курс долара помітно підріс, після чого в четвер він коливався без значних змін, але в п'ятницю знову повернувся до зростання.

Глава Національного банку Яків Смолій заявив, що схвалення програми Радою директорів МВФ усуне один із ключових ризиків для макрофінансової стабільності, який НБУ враховує при реалізації монетарної політики.

Нацбанк протягом тижня 18-22 травня 2020 року купив на міжбанківському валютному ринку $228,0 млн. При цьому Центробанк не проводив інтервенції з продажу валюти.

Зараз ви читаєте новину «Що буде з доларом наступного тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути