пʼятниця, 04 березня 2011 09:19

ЗМІ: Фірташ вкладе у банк "Надра" 3,5 млрд грн "живих грошей"

ЗМІ: Фірташ вкладе у банк "Надра" 3,5 млрд грн "живих грошей"

Основну частину інвестицій в проблемний банк "Надра" структури Дмитра Фірташа повинні будуть внести у вигляді грошових коштів.

Про це йдеться в проекті Меморандуму про економічну та фінансову політику (МЕФП), погодженому українською стороною та місією МВФ, повідомляє портал "Дело".

"... Ми (Кабінет міністрів. - ред.) досягли угоди щодо банку "Надра", яке відповідає принципу забезпечення найменшої вартості пропонованого рішення для уряду. Банк "Надра" отримає рекапіталізаційні кошти в розмірі 8,8 мільярдів гривень", - йдеться в документі, текст якого опублікувала газета "Дзеркало тижня".

Згідно з текстом меморандуму, 8,8 мільярдів гривень - це той обсяг коштів, який відповідає сумі недостачі капіталу банку, визначеній останнім аудитом фінустанови.

"При цьому порівняні за обсягом суми цих коштів будуть надані приватним інвестором (із зобов'язанням надати не менше 80% з 4,4 млрд грн капіталовкладень цього інвестора у вигляді грошових коштів) та урядових рішень у вигляді субординованого боргу", - наголошено в документі.

Нагадаємо, банк "Надра" збільшує статутний капітал в 9,9 раза - до 3,9 млрд грн шляхом додаткового випуску акцій. Згідно з повідомленням, відповідне рішення ухвалив тимчасовий адміністратор 11 лютого 2011.

Планується, що капітал буде збільшений за рахунок коштів приватного інвестора, яким, швидше за все, виступить Фірташ.

Раніше в ЗМІ неодноразово висувалися припущення, що структури Фірташа внесуть у капітал банку "Надра" від 3,5 до 5,0 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «ЗМІ: Фірташ вкладе у банк "Надра" 3,5 млрд грн "живих грошей"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути