Ексклюзиви
вівторок, 04 серпня 2020 09:50

Смартфони замість каси зможуть використовувати не всі - Мінфін

Смартфони замість каси зможуть використовувати не всі - Мінфін
В Мінфіні хочуть зрозуміти функціональність і зручність цього продукту для бізнесу. Фото: pixabay.com

Частина підприємців не зможе використовувати програмні реєстратори розрахункових операцій (РРО) або "РРО у смартфоні" з технічних причин.

Зі слів заступниці міністра фінансів Світлани Воробей, спочатку в Мінфіні хочуть зрозуміти функціональність і зручність цього продукту для бізнесу. Однак, ще на етапі розробки і впровадження було зрозуміло, що для деяких галузей продукт застосовувати неможливо.

"Наприклад, на АЗС є такі функції, які ПРРО поки що не забезпечує. На сьогодні вся ця галузь не зможе його застосовувати", – сказала Воробей в понеділок під час пресконференції, присвяченій запуску ПРРО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки підприємців завантажили касовий апарат у смартфоні

Зі слів чиновниці, ці нюанси вже відображені в нормативних документах. Вона запевнила, що за підсумками першого місяця-трьох роботи системи "РРО у смартфоні" Мінфін зможе говорити про популярність або непопулярність таких рішень.

У вересні торік депутати ухвалили закон про використання програмних реєстраторів. Їх повинні встановити фізособи-підприємці 2-4 категорій. Водночас зміни не стосуються ФОПів на 1-й групі оподаткування.

Зараз ви читаєте новину «Смартфони замість каси зможуть використовувати не всі - Мінфін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути