пʼятниця, 27 квітня 2018 21:10

Скільки коштує відсвяткувати травневі свята

Скільки коштує відсвяткувати травневі свята
Ціна оренди альтанки залежить від кількості людей, дня тижня чи місця розташування. Фото: Новое Время

Перед травневими святами зростуть ціни на відпочинок в обладнаній мангалом альтанці. Щоб зекономити, місце для відпочинку краще бронювати за тиждень чи два.

"Поки розцінки ще минулорічні. Починаючи з 1 травня планується підвищення цін у середньому на 15%. Оренда маленьких альтанок зараз коштує 400-500 гривень. Середніх — 600-920, а великих - 920-1650 гривень", - каже директор харківського Мотузкового S-Park Іван Когут, пише ubr.ua.

Ціна оренди альтанки залежить від кількості людей, дня тижня чи місця розташування.

"Попит на альтанки почався з квітня, коли стало теплішати. Найчастіше їх орендують у вихідні дні. Щоправда тоді альтанки дорожчі. Коштують 900 гривень. У будній день альтанка на 20 осіб обійдеться в 500 гривень", - зауважив адміністратор столичного Екстрим-парку X-Park Максим Купавих.

Зазвичай у вартість оренди місця для відпочинку входять дрова, мангали і шампура. Додатково можна замовити розпал багаття, ще один мангал або шампура, одноразовий посуд, скатертину і навіть послуги професійного мангальщика.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 легких в приготуванні закусок, які зручно взяти на пікнік

Крім того, українці часто планують під час травневих відпочити у Львові, Києві та Одесі.

"Оренда однокімнатної квартири у столиці вже зараз коштує 500 гривень за добу. Ближче до свят за неї доведеться викласти на 100-150 гривень більше. Безпосередньо перед травневими, можна віддати і 700 гривень", - каже аналітик порталу Doba.ua Наталія Шилко.

Орендувати будиночок на природі коштуватиме дорожче. Вартість залежить в першу чергу від розташування, наявності інтернету, кількості спальних місць чи двору для барбекю.

"Ціни на окремі будиночки зростають з приходом теплої сонячної погоди і залишаються стабільними до відчутного похолодання", - підсумувала Наталія Шилко.

За рік пікнік з шашликом подорожчав на 28%, або на 96 грн. 2018-го він коштуватиме 445 грн.

Зараз ви читаєте новину «Скільки коштує відсвяткувати травневі свята». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути