
В Україні виробництво морозива зросло на 22%.
У першому кварталі 2019-го виробили 26,1 тис. т морозива. За аналогічний період торік - 20,8 тис. т, повідомляє Рада з питань експорту продовольства.
Щоправда, Україна відстає за обсягами експорту від інших країн. Наприклад, Німеччина торік експортувала 169 тис. т морозива, Франція - 144,9 тис. т, Бельгія - 142,7 тис. т. Україна продала за кордон тільки 6,1 тис. т морозива на $13,3 млн.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Менше м'яса чи більше молока: як відрізняються витрати українців у регіонах
Українське морозиво переважно купувала Молдова та Ізраїль.
Водночас імпорт морозива в Україну торік становив 296 т.
2018-го в Україні виробили 153 тис. т морозива. Це на 1,2% менше, ніж було 2017-го. Традиційно виробництво морозива зростає у травні-серпні. Падає - у вересені-грудні.
Коментарі