Ексклюзиви
понеділок, 02 квітня 2018 12:38

Скільки безкоштовних поїздок на місяць мають пільговики

Скільки безкоштовних поїздок на місяць мають пільговики
За попередніми підрахунками Мінсоцполітики, в середньому на людину в місяць на проїзд потрібно 150-200 грн. Фото: "Слово і Діло"

В Україні пільговики на місяць мають 30 безкоштовних поїздок на різні види транспорту. Щоправда місцева влада може збільшувати їх кількість.

Постановою уряду визначено соціальний мінімум, який обов'язково має бути монетизований – це 30 поїздок на місяць на різні види транспорту. Водночас орган місцевого самоврядування може за специфікою населеного пункту, збільшувати кількість поїздок. Відповідно надати пільговику для цього кошти, повідомили у Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету міністрів, пише "Укрінформ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розенко пояснив, як видаватимуть гроші на проїзд

В уряді наголосили, що на гарячу лінію Кабміну "15-45" надходили скарги від пільговиків, яким відмовили у безкоштовному проїзді в громадському транспорті. Водночас перевізники скаржаться на фінансові втрати та нестачу коштів на ремонт транспортних засобів.

Пільги на проїзд в усіх видах транспорту можуть замінити грошима. Відповідну постанову Кабінет міністрів затвердив 14 березня. Набере чинності протягом двох місяців.

Кожен регіон має визначити середню вартість поїздки саме в цій області. Після цього затвердити мінімальну гарантовану суму виплати за формулою: середня вартість проїзду в місцевому транспорті і соціальна норма поїздок. Люди матимуть змогу використовувати кошти на свій розсуд. За попередніми підрахунками Мінсоцполітики, в середньому на людину в місяць на проїзд потрібно 150-200 грн.

Зараз ви читаєте новину «Скільки безкоштовних поїздок на місяць мають пільговики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути