Ексклюзиви
четвер, 15 березня 2018 17:07

Розенко пояснив, як видаватимуть гроші на проїзд

Розенко пояснив, як видаватимуть гроші на проїзд
Урядом затверджено мінімальну соціальну норму - не менше 30 пільгових поїздок у місяць. Фото: Zik

Кабмін запровадив монетизацію пільг на проїзд усіма видами транспорту загального користування на міських, приміських та міжміських маршрутах.

"Пільги будуть надаватися або в безготівковій, як є зараз, або готівковій формі. Це норма Закону. Зважаючи на те, що пільги на транспорт зараз фінансуються з місцевих бюджетів Кабмін надав право саме місцевим органам вирішувати питання безготівкової чи монетизованої форми пільг", - написав у Facebook віце-прем'єр-міністр Павло Розенко.

За його словами, органи місцевого самоврядування отримали право встановлювати будь-яку кількість поїздок для пільговиків - але не менше, ніж диктує мінімальна соціальна норма. Тобто не менше 30.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали суму, яку отримають ветерани перед Днем перемоги

"Обмежень у "30 поїздок у місяць" уряд не затверджував. Було затверджено мінімальну соціальну норму. Це гарантія. Нижче якої місцевий орган влади не має право розраховувати монетизовану виплату пільговику", - прокоментував чиновник.

Уряд розробляє програму монетизації субсидій для оплати комунальних послуг. З 1 січня 2018 року вона діятиме для постачальників послуг, ОСББ та жеків. Після того, як перевірять рівень доходів і складуть реєстр субсидіантів, зміни торкнуться населення. Українцям перераховуватимуть гроші на оплату комунальних на персональні соціальні картки. За словами міністра соціальної політики Андрія Реви, монетизація субсидій для населення має запрацювати з 1 січня 2019 року.

Зараз ви читаєте новину «Розенко пояснив, як видаватимуть гроші на проїзд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути