четвер, 15 березня 2018 11:35

Назвали суму, яку отримають ветерани перед Днем перемоги

Назвали суму, яку отримають ветерани перед Днем перемоги
Щорічна разова грошова допомога до 5 травня 2018 року залежатиме від категорії одержувача. Фото: Финансы Украины - bigmir)net

В Україні до 5 травня ветеранам війни виплатять разову грошову допомогу.

За рішенням Кабміну, виплати отримають учасники бойових дій, до яких прирівняли і постраждалих на Майдані, інваліди війни, учасники війни, жертви нацистських переслідувань. Також особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, особи, на яких поширюється дія закону "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", пише "Сегодня".

Особи з інвалідністю I групи внаслідок війни та колишні малолітні в'язні концентраційних таборів отримають разову допомогу у розмірі 3685 грн. Особи з інвалідністю II групи - 3265 грн, III групи - 2845 грн.

Разову грошову допомога учасникам бойових дій та колишнім неповнолітнім в'язням концентраційних таборів передбачили у розмірі 1265 грн. Таку ж суму отримають діти, які народилися у зазначених місцях примусового тримання їхніх батьків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пільговикам даватимуть гроші на проїзд

3685 грн отримають ті, хто має особливі заслуги перед Батьківщиною. Допомогу 630 грн виплатять членам сімей загиблих, дружинам і чоловікам померлих інвалідів внаслідок війни чи бойових дій. Також виплати отримають учасники війни і жертви нацистських переслідувань.

Учасникам війни та колишнім в'язням концентраційних таборів, яких насильно вивезли на примусові роботи, дітям партизанів й іншим учасникам боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога до 5 травня виплатять 525 грн.

В Україні запропонували створити Міністерство у справах ветеранів. Передбачається, що нове відомство займатиметься соціальним захистом учасників бойових дій.

Зараз ви читаєте новину «Назвали суму, яку отримають ветерани перед Днем перемоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути