Ексклюзиви
понеділок, 13 січня 2020 19:27

Скільки землі можна буде купити в одні руки

Скільки землі можна буде купити в одні руки
Встановили обмеження на купівлю землі. Фото: 112

Обмеження для купівлі землі в одні руки встановили на рівні 10 тис гектарів.

Після прийняття у другому читанні закону про ринок землі для фізичних та юридичних осіб будуть діяти однакові обмеження для придбання землі, заявив голова комітету з питань аграрної політики Микола Сольський, передає РБК-Україна.

"По обмеженню в одні руки встановлено обмеження не більше 10 тисяч гектарів. Встановлені наступні процедури для визначення цих 10 тис. гектарів. Тобто, одна фізична особа не зможе мати у власності понад 10 тисяч гектарів. Одна юридична особа не може мати у власності понад 10 тис. гектарів", - заявив він.

Один громадянин України зможе купити лише 10 тис гектарів, навіть якщо в нього додатково є компанія, яка може купувати землю як юридична особа.

"Що відбувається якщо фізична особа - громадянин України придбала 1 тис. гектарів і є одночасно засновником юридичної особи, на яку куплено 5 тис. гектарів. Це означає що в сукупності вона володіє вже 6 тис. гектарів. Юридична особа або фізособа може докупити лише 4 тис. гектарів, щоб разом було 10", - розповів Сольський.

13 листопада минулого року Верховна Рада в першому читанні підтримала законопроект про скасування заборони на продаж земель сільськогосподарського призначення. Якщо його ухвалять у цілому, ринок землі в Україні запрацює з жовтня 2020-го.

Зараз ви читаєте новину «Скільки землі можна буде купити в одні руки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути