субота, 17 листопада 2012 00:07

"Скільки закупимо, стільки і заплатимо" - Бойко про газ

"Скільки закупимо, стільки і заплатимо" - Бойко про газ

Україна готова до судової тяганини з Росією щодо об'ємів закупівлі газу.

Про це в ефірі телеканалу "Інтер" сказав міністр палива та енергетики Юрій Бойко.

"У нас абсолютно чітка і зрозуміла позиція, що ми зараз робимо, ми знижуємо закупівлі за цим контрактом. Так, у нас будуть суперечки, може навіть судові з нашими російськими колегами, - розповів він. - Ми абсолютно праві і ми будемо діяти так, що це відповідає нашим національним інтересам. Будемо це відстоювати в Стокгольмі, або в Лондоні, або в Парижі. У нас іншого виходу немає".

Міністр додав, що судові позови можуть бути саме проти України. Зокрема це стосуватиметься об'ємів закупівлі російського газу.

"Ми консультувалися з юристами, стосовно можливості суду проти нас. Ми до цього готові", - запевнив Бойко.

Він додав: "Є прецеденти, з деякими європейськими компаніями і вони закінчилися тим, що суд прийняв сторону європейських компаній. Тобто не змусили їх купуватимемо стільки, скільки є в контракті".

Міністр розповів, що цього року у Росії планується закупити 26 мільярдів кубометрів газу, хоча раніше планувалося на 1 мільярд більше. "Скільки закупимо, стільки і заплатимо", - прокоментував він це.

Коментуючи перебіг перемовин з РФ щодо газу, Бойко запевнив: "У нас ведуться розмови з технічних питань я думаю що найближчим часом буде відновлено переговори щодо ціни-обєму, але вже з розумінням того, що у нас три маршрута постачання газу здійснено".

Зараз ви читаєте новину «"Скільки закупимо, стільки і заплатимо" - Бойко про газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути