середа, 29 квітня 2020 13:59

Скільки в Україні коштує орендувати гектар землі: де ціни найвищі

За останні 3 роки практично не змінилася вартість оренди земель сільськогосподарського призначення. У середньому по країні орендувати гектар коштує 3,5 тис. грн.

Порівняно низька ціна пов'язана із забороною на продаж земель. Після відкриття ринку землі оренда може подорожчати, пише opendatabot.

Автор: opendatabot.ua
  Торік найвища вартість оренди землі була у Вінницькій області.
Торік найвища вартість оренди землі була у Вінницькій області.

Якщо землі сільськогосподарського призначення дозволять продавати, зросте конкуренція між покупцем і орендарем землі. Власники обиратимуть, чи вигідно їм продати угіддя чи продовжувати здавати їх в оренду.

Автор: opendatabot.ua
  У середньому по країні орендувати гектар землі коштує 3,5 тис. грн.
У середньому по країні орендувати гектар землі коштує 3,5 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки українців чекають на відкриття ринку землі: опитування

Торік найвища вартість оренди землі була у Вінницькій області - понад 7 тис. грн. У Полтавській оренда коштувала 6,9 тис. грн за га, Кіровоградській - 6,8 тис. грн за га. Найдешевше орендувати землю можна було на Закарпатті та Рівненщині - 1,4 тис. грн.

28 квітня президент Володимир Зеленський підписав закон про ринок земель сільськогосподарського призначення. Документ передбачає відкриття ринку землі з 1 липня 2021 року. Право власності на земельні ділянки площею до 100 га зможуть набувати виключно громадяни України. Із 1 січня 2024 року купити землю зможуть юридичні особи, власниками яких є українці. Вони зможуть купувати до 10 тис. га землі. За законом, питання про надання іноземцям права купувати землю вирішуватиметься на референдумі. Державні та комунальні землі продавати заборонено.

Зараз ви читаєте новину «Скільки в Україні коштує орендувати гектар землі: де ціни найвищі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути