вівторок, 05 грудня 2017 16:57

Скільки українці готові витратити на новорічні подарунки

Скільки українці готові витратити на новорічні подарунки
У зв'язку з ростом цін, українці планують витратити більше на новорічні подарунки, ніж минулого року. Фото: Енциклопедія краси

Найбажанішими подарунками для українців є гроші, подорожі і побутова техніка, за результатами опитувань.

Gazeta.ua дізнавалася, скільки цього року планують витрачати і що даруватимуть українці.

Ірина Ціко, маркетолог:

"На новорічні подарунки планую витратити близько 1 тисячі гривень. Минулого року витратила менше. Адже цьогоріч ціни зросли. Окрім того, цього року вже не студентка і можу розраховувати на власну зарплату. Подругам та мамі планую подарувати щось із косметики. Хлопцеві підшукаю якийсь чоловічий аксесуар. Подарунки купую у період розпродажів, коли магазини пропонують найбільші знижки. У той час можна знайти гарні речі за відносно низькими цінами. Взагалі, я прихильниця подарунків з ідеєю. Ще я їх називаю "інтелектуальними". Минулого Нового року своєму коханому влаштувала квест. Подарувала скриньку із різноманітними загадками і призами за правильні відповіді. Скринька була оформлена яскравими вирізками із журналів і газет, де він міг прочитати приємні речі про себе", - розповіла Ірина.

Юлія Барзіон, мама у декреті:

"Зараз все подорожчало, тому на купівлю подарунків до Нового року доведеться відкласти більше, ніж минулого року. Особливо додали в ціні солодощі. А без них Новий рік — не Новий рік. Оскільки маємо багато друзів і велику родину, з чоловіком плануємо витратити близько 4 тисячі гривень. Даруватимемо те, що необхідне. Це і посуд, і косметика, різноманітні аксесуари. Минулого року від чоловіка під ялинку отримала смартфон. Однак, вже через декілька днів побила його. Намагалася робити декілька справ одночасно і не втримала телефон. Навіть не знаю, чи варто чекати на дороговартісні подарунки цього року", - поділилася Юлія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 способів виготовлення новорічних виробів своїми руками

Андрій Британ, менеджер-консультант з питань авіаперевезень:

"На новорічні подарунки традиційно витрачаю багато. Завжди хочеться зробити приємно своїм близьким. Цього року подарунки ще не купував. Але розраховую витрати близько 3 тисячі гривень. Мамі подарую щось із техніки для кухні. Коханій, звісно, квіти — це традиція. Крім цього, думаю купити щось із біжутерії чи аксесуарів для неї. Також необхідно закупити продукти до святкового столу. На це, скоріше за все, піде близько 2-2,5 тисяч гривень. Минулі роки витрачав менше. Але тільки через те, що ціни були на порядок нижчі. Новий рік для мене особливе свято. Тому, щоб його запам'ятати і гарно зустріти, готовий потратитися", - каже Андрій.

Елліна Захарчук, менеджер-координатор:

"Сума, яку запланувала витратити на новорічні подарунки буде більшою, ніж минулого року. Адже цього року збільшилася кількість колег-друзів по різноманітних проектах. Планую витратити 1,5 — 2 тисячі гривень. Оскільки працюю в жіночому колективі, то в основному купуватиму косметику чи одяг. Найкращий час для купівлі подарунків — це ніч. А місце — інтернет магазини. По-перше, там завжди можна знайти знижки. По-друге, часу, щоб прогулятися по магазинам, катастрофічно не вистачає. Вважаю, що гроші варто витрачати на враження. Найкращі святкування Нового року я мала під час подорожей. Моменти щастя, надзвичайні емоції - це і є найдорогоцінніший подарунок на Новий рік", - розповіла Елліна.

Символ Нового року — мандарини на оптових українських ринках у середньому продають по 26-30 грн за кг. Апельсини коштують від 25 до 40 грн за кг. Середня ціна одного з найголовніших компонентів "Олів'є" - консервованого горошку - становить 18-30 грн за 425 мл. Консервована кукурудза в середньому коштує 28-36 грн за 425 мл. А за 580 мл консервованих ананасів доведеться заплатити 39-45 грн.

Зараз ви читаєте новину «Скільки українці готові витратити на новорічні подарунки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути